Nieuwe stek NOS-correspondenten

Nieuwe stek NOS-correspondenten

Geschreven door Pieter Jongsma

Wouter Zwart wordt per april de nieuwe multimediale NOS-correspondent in Berlijn. Zwart, nu nog correspondent in Washington, neemt in Duitsland het stokje over van Jeroen Wollaars, die het presentatieteam van Nieuwsuur is komen versterken. Het is voor Zwart zijn derde standplaats als correspondent. Van 2006 tot 2012 werkte hij voor de NOS als correspondent in China.

Marieke de Vries, de huidige NOS-correspondent in Peking, verhuist in april van China naar de Verenigde Staten, waar ze de opengevallen plek van Wouter Zwart inneemt.

In 2012 verkaste De Vries voor de NOS naar Oost-Azië, ook toen als opvolger van Wouter Zwart. In Washington zal zij samen met Arjen van der Horst multimediaal verslag doen voor alle programma's en platforms van de NOS.

"Buitenlandverslaggeving is een prioriteit voor de NOS en Washington en Berlijn zijn cruciale correspondentenposten", zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. "Met de overstap van deze twee zeer ervaren collega`s wordt dat nog eens extra onderstreept."

Foto: NOS