Correspondent Duitsland: ‘Door klein te blijven kun je uitgroeien tot iets groots’
Bron: NDR / Hendrik Lueders

Correspondent Duitsland: ‘Door klein te blijven kun je uitgroeien tot iets groots’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Jendrik Sigwart in aanloop naar het Songfestival.

Vorige week was het dan eindelijk zover. Duitsland maakte het nummer voor het Eurovisie Songfestival bekend. Dit jaar zal Jendrik Duitsland gaan vertegenwoordigen met het nummer I Don’t Feel Hate. Een onwijs vrolijk en uptempo popliedje. Na één keer luisteren gaat de melodie niet meer uit je hoofd. De Duitsers zeggen dat het dan een ‘Ohrwurm’ is. Nou reken maar dat I Don't Feel Hate een 'Ohrwurm' is!

Het nummer straalt vrolijkheid uit. Dat is in deze huidige corona-tijd heel belangrijk. Even de gedachten op nul en genieten van vrolijke muziek. Op de radio is I Don’t Feel Hate inmiddels goed ontvangen. De lokale radiozender, BremenVier, heeft het nummer al op haar playlist gezet. Een goed begin is immers het halve werk.

Zelfs het Duitse Journaal besteedde aandacht aan Jendrik. Een goed teken, want er werd naar de mening op straat gevraagd. De mensen die aan het woord kwamen konden Jendrik’s nummer wel waarderen. Vrolijkheid en gezelligheid zijn veelvoorkomende woorden. Dus de kans dat Duitsland achter Jendrik gaat staan is bijzonder groot. 

Vorig jaar werd Ben Dolic (te) groots aangekondigd. Het werd omschreven als ‘de beste act ooit sinds jaren’. Nou, zo bijzonder was het allemaal niet. Vorig jaar ging er een streep door het Eurovisie Songfestival. Maar de Duitse Ben wilde niet nogmaals meedoen. Hij gaf de plek af aan Jendrik. Gelukkig werd hij niet zo immens groots aangekondigd. 

Door klein te blijven kun je uitgroeien tot iets groots. Misschien is dat wel de gedachte achter I Don’t Feel Hate. Zal Jendrik Duitsland weer muzikaal op de kaart zetten? Na de overwinning van Lena wordt het wel weer eens tijd voor Duitsland om te gaan winnen. Ik denk dat Jendrik serieus wel kans maakt. Als het live allemaal goed gaat, zie ik hem wel winnen! Hij staat in ieder geval al in de finale. 

Nu maakt het mij extra blij als hij wint. Ik ben pasgeleden verhuisd naar Duitsland. Hoe leuk zou het dan zijn als Duitsland gaat winnen. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld en ik heb nog niet alle nummers beluisterd, maar Jendrik is echt een kanshebber. Hij maakt mensen vrolijk en dat vind ik best veel waard in de huidige tijd waarin wij leven.