Spuiten en Slikken verder als interactief online platform

Spuiten en Slikken verder als interactief online platform

Geschreven door Pieter Jongsma

Het programma Spuiten en Slikken gaat verder als interactief online platform. Dat heeft BNNVARA woensdag laten. Eerder gingen er al geruchten over het programma van de buis zou gaan verdwijnen, dat kwam tegelijk met het vertrek van Gwen van Poorten bij BNNVARA.

Spuiten en Slikken gaat vanaf heden verder als educatief en interactief online platform gericht op het geven van voorlichting met betrekking tot seks en drugs. Het platform biedt een veilige plek voor alle mensen in Nederland die vragen hebben over deze onderwerpen.

Aan de basis van Spuiten en Slikken staat de website, waarop o.a. informatieve artikelen en het compleet vernieuwde Seks- en Drugswoordenboek te vinden zijn. Daarnaast verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen op YouTube en NPO3.nl van drie webseries: Emma's Peepshow (Emma Wortelboer), De Seksmobiel (Jurre Geluk) en Drugslab (Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh).

Jurre Geluk, die voorheen samen met Emma Wortelboer Spuiten en Slikken op tv presenteerde: 'Jonge mensen zitten tegenwoordig nu eenmaal vooral meer online, dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en Slikken niet alleen voorlichting geven over seks en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers. Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor álles. Daar ben ik supertrots op.'

Foto: BNNVARA / Wessel de Groot