Tim Hofman naar Tweede Kamer

Tim Hofman naar Tweede Kamer

Geschreven door Pieter Jongsma

BNN-presentator Tim Hofman spreekt vanavond in het plenair debat de leden van de Tweede Kamer toe. Spuiten en Slikken pleit voor een opener debat over drugs en een progressiever en liberaler drugsbeleid. Twee jaar geleden startte het BNN-programma het burgerinitiatief ‘Een pil te veel maakt geen crimineel’.

Hiermee wilde Spuiten en Slikken politiek Den Haag eens goed laten nadenken over de onduidelijke regelgeving en zware strafbeschikkingen die staan op XTC-bezit op festivals.

Binnen no time werd deze petitie meer dan 40.000 keer ondertekend en kwam het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. Vandaag is het dan zover en mag Tim namens Spuiten en Slikken en ruim 40.000 stemmers het standpunt toelichten.

D66 - Kamerlid Vera Bergkamp omarmt het burgerinitiatief van Spuiten en Slikken en grijpt deze mogelijkheid aan om haar standpunten rondom het Nederlandse drugsbeleid vanavond aan te kaarten. Bergkamp: “D66 wil dat het beleid rondom XTC gevoerd wordt op basis van feiten en niet op basis van de politieke onderbuik. D66 wil een realistisch XTC-beleid dat de risico’s voor de gezondheid zo veel mogelijk beperkt, in plaats van te straffen. Daarom ben ik blij met elk debat dat daaraan bijdraagt, dus zeker ook met het Burgerinitiatief ‘Een pil maakt nog geen crimineel’. Dat zoveel Nederlanders deze ondertekenden geeft aan hoe belangrijk het onderwerp is en dat er over gesproken moet worden.”

Dat het Nederlandse (soft-)drugsbeleid rammelt aan alle kanten heeft Spuiten en Slikken al eerder aangekaart. Zo plantte Tim in 2013 wietplanten in de Hofvijver om aan te halen dat het gedoogbeleid rondom softdrugs kant nog wal slaat.

Bekijk Spuiten en Slikken op TVblik.nl/spuiten-en-slikken