Spuiten en Slikken doorbreekt taboe op menstruatie

Spuiten en Slikken doorbreekt taboe op menstruatie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken doorbreekt vanavond de taboe op menstruatie. Hoe voelt het als je supersize tampon uit je tas valt midden op straat? Wat doe je als je keihard doorlekt in je nieuwe witte broek? Vragen waar iedere vrouw weleens over na heeft gedacht. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 52% van de Nederlandse tieners nog liever wordt gepest dan dat zij over menstruatie moeten praten.

Presentatrices Gwen van Poorten en Emma Wortelboer nemen dit bloedserieus en vinden het de hoogste tijd om het taboe rondom menstruatie te doorbreken. 

Ze roepen daarom alle vrouwen in Nederland op om hun 'gênante' menstruatieverhalen en handige menstruatietips te delen via Instagram, Twitter en Facebook met de hashtag #kutverhaal. In de uitzending van Spuiten en Slikken Live gaat Emma de straat op in een lichtgrijze broek met doorlekvlek. Hoe reageren mensen hierop? Zeggen ze er iets van of laten ze je gewoon 'voor lul' doorlopen? Aan tafel ontvangt Gwen seksuoloog Inger Tempels van Zetten. Samen praten zij over het taboe rondom menstruatie.

Spuiten en Slikken Live vanavond om 22.05 uur op NPO3

Foto: Mickey Hoyle