Linda Hakeboom nieuw gezicht Spuiten en Slikken op reis

Linda Hakeboom nieuw gezicht Spuiten en Slikken op reis

Geschreven door Pieter Jongsma

Het zevende seizoen van Spuiten en Slikken op Reis eindigt met een nieuw gezicht: presentatrice en documentairemaakster Linda Hakeboom. Onder andere bekend van het onthullen van Derek Ogilvie in Rambam en de documentaire die zij maakte over Jett Rebel.

Voor Spuiten en Slikken op Reis onderzoekt Linda waarom de seksindustrie in Praag booming business is. Dit is haar eerste item voor het programma maar zeker niet het laatste. Linda Hakeboom is namelijk toegevoegd aan het vaste team van Spuiten en Slikken op Reis. Volgend jaar is zij vaker terug te zien als één van de vaste gezichten van het programma. De laatste aflevering van Spuiten en Slikken op Reis zie je vrijdag 28 augustus om 21:40 uur bij BNN op NPO3.

Linda kijkt er naar uit om meerdere items te maken voor Spuiten en Slikken op Reis: ‘Ik ga dit programma doen omdat ik graag echte, stevige verhalen maak die de diep gaan en opzien baren. Dat kan ik in Spuiten en Slikken op Reis. Je maakt heftige dingen mee. Voor het item in Praag hebben we vooral stiekem veel opnames gemaakt, dit omdat prostitutie illegaal is. Ik heb heftige dingen gezien en meisjes gesproken die vertellen hoe bizar het is om in de illegale prostitutie te werken.’

In de laatste aflevering van Spuiten en Slikken op Reis is Linda in Tsjechië. Een land dat sinds de val van het communisme overspoeld wordt door sekstoeristen. Dat is niet zo gek, alleen al in Praag zijn er honderden verkapte bordelen waar mannen terecht kunnen voor goedkope, anonieme seks. Tot op de dag van vandaag ontbreekt het in het land aan regelgeving op het gebied van prostitutie. Linda ziet met eigen ogen welke gevolgen dit voor vrouwelijke sekswerkers heeft. Filemon reist naar Amerika, waar vijftig procent van de bevolking nog in de duivel gelooft. En dat niet alleen, ze geloven ook dat je satan en zijn demonen kan uitdrijven met exorcisme. Aan de Amerikaanse westkust is Bob Larson de man die je moet hebben hiervoor. Filemon mag bij één van zijn duiveluitdrijvingen zijn.

Bekijk Spuiten en Slikken op Reis op TVblik.nl/spuiten-en-slikken-op-reis