Wisselende reacties op programma’s eerste 3LAB-avond

Wisselende reacties op programma’s eerste 3LAB-avond

Geschreven door Daniël Schalk

Maandagavond is de 3LAB-week, de experimentele tv-week van jongerentelevisiezender NPO 3, begonnen. Tijdens 3LAB krijgen verschillende jonge tv-makers de kans om hun programma uit te testen bij het publiek. Is het programma een succes, dan volgt er vaak een volledig seizoen.

Op de eerste avond zijn onder meer de programma’s Neem Je Zwemspullen Mee, Dance Around The World en Jelte's One Man Show uitgetest. Showbizznetwork.nl zet iedere avond een aantal reacties van televisiekijkers over de programma’s uit de 3LAB-week op tv-zender NPO 3 op een rijtje.

Infantilio

Iedere 3LAB-dag begint dit jaar met de black comedy Infantilio van de VPRO. In deze black comedy worden absurditeiten van het volwassen leven nagespeeld door kinderen. Alle onderwerpen die het dagelijks nieuws beheersen zijn potentieel doelwit in de dagelijkse 3LAB-serie Infantilio.

Op Twitter werd enthousiast gereageerd op de eerste aflevering. “Als je momenteel nog niet naar #3LAB kijkt maak je een grote fout! Infantilio is namelijk nu live en het is 100% de nieuwe RUNDFUNK”, reageerde een kijker op Twitter. “Dit is echt zo gaaf”, zei een andere tv-kijker.

Neem Je Zwemspullen Mee

Na Infantilio was het tijd voor Neem Je Zwemspullen Mee. In dit spelprogramma van KRO-NCRV vormen Pepijn Gunneweg en Klaas van Kruistum een team met een andere BN’er. Ze nemen in een volle theaterzaal plaats op hun eigen bank vanwaar ze verschillende spellen zullen spelen.

Kijkers wisten niet zo goed wat ze van het programma moesten vinden. “Wtf are we looking at?”, reageerde iemand. “Gelukkig vinden de mensen in de zaal het wel leuk”, zei een kijker. Vooral het spelletje ‘Dik of zwanger?’ zorgde voor veel ophef. “Wat een gênante vertoning!”, zei een kijker.

Dance Around The World

Jan Kooijman maakte maandagavond zijn debuut bij KRO-NCRV. Zijn reisprogramma Dance Around The World, waarin Jan samen met Ish Ait Hamou op reis gaat naar Zuid-Afrika om daar bij een inheemse Zulustam de dans eigen te maken, werd door het jonge NPO 3-publiek goed ontvangen.

Na de vele kritiek op Neem Je Zwemspullen Mee, waren de kijkers erg enthousiast over Dance Around The World. “Wat een eerlijk en mooi programma”, reageerde een tv-kijkers. “Eindelijk een inhoudelijk en leuk dansprogramma!”, zei iemand anders. “Ik vind m leuk!”, schreef weer iemand anders.

De Roze Bril

In De Roze Bril wordt de werkloze Bram gevolgd die in een virtuele fantasiewereld leeft. De AVROTROS-serie valt goed in de smaak bij de NPO 3-kijkers. “Wat mooi gemaakt”, zei iemand. “(Een beetje) zielig of gewoon een uitkomst? Ik vind het interessant...!”, reageerde een andere televisiekijker.

Puberdagboek

De 3LAB-week op NPO 3 kent dit jaar twee dagelijkse programma’s. Naast Infantilio komen VPRO en NTR met Puberdagboek, waarin we worden meegenomen in het puberbrein van volwassenen. “Eigenlijk stiekem heel erg grappig en die animatie is ook briljant”, reageerde iemand op het format.

Jelte's One Man Show

De eerste 3LAB-avond van 2016 werd afgesloten door Jelte's One Man Show, de talkshow van Jelte Sondij die eerder al op NPO 101 is uitgezonden. “Ik vind deze talkshow nu al goed. Jelte laat zien hoeveel werk het maken van een talkshow is. I love the work behind the scenes.....”, zei een kijker.

Morgen de tweede 3LAB-avond, waarop er weer veel gloednieuwe tv-programma’s voorbijkomen. Wat je dinsdagavond kan zien, lees je dinsdagochtend om 11:00 uur op Showbizznetwork.nl!

Bekijk de programma’s uit 3LAB op TVblik.nl/3lab