Rundfunk en Dip met veel enthousiasme ontvangen

Rundfunk en Dip met veel enthousiasme ontvangen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De eerste avond van de 3LAB-week op NPO 3 zit er alweer op, tijd om alle reacties van de NPO 3-kijkers op een rijtje te zetten. De eerste 3LAB-avond begon maandag met de KRONCRV-serie Rundfunk over een totaal geflipte middelbare school met alles behalve normale docenten.

De absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie Rundfunk van KRO-NCRV, waarvan elke dag een nieuwe aflevering te zien zal zijn tijdens de 3LAB-week op jongerenzender NPO 3, werd door het publiek met enthousiasme ontvangen, dat blijkt uit de reacties op Twitter.

“Ik heb het gevoel alsof ik de grootte spacecake uit mijn leven op heb”, was één van de eerste reacties op Twitter. “Fucking geweldig mooi programma dit!”, zegt iemand anders op Twitter over de serie Rundfunk. “Yes, ik ben fan”, reageert een andere tv-kijkers op de serie.

Een andere kijker zegt op Twitter: “Keihard lachen om Rundfunk. Bokma blijft een held.” Er was maandag maar één negatieve reactie te vinden. “Kneiter slechte grappen welke ik bij menig engelse/amerikaanse comedy al eens gehoord heb, waarbij grofheid want dat scoort :-/.”

Rundfunk kreeg van de kijkers een 8,2 via www.npo.nl/npo3/3lab

Na Rundfunk testte BNN de real life soap Joey’s Wereld uit over Joey van Koningsbruggen. De 25-jarige Joey was ooit drugsdealer, werd kunstenaar, rapper en organisator van literaire avonden met een erotisch tintje. Ook vond hij een alles-in-een poedertje uit, een maaltijdvervanger.

Veel kijkers waren niet enthousiast over de real life soap van BNN over ondernemer Joey van Koningsbruggen. “Drugs of studeren? Wat een figuur..”, regeert een tv-kijker. Een andere kijkers zegt: “OMG die gast is fakking weird, heeft ie z'n eigen maaltijdpoeder soms gesnoven?”

“Spul heet Soylent, toch? Dan hebben we wel genoeg gratis reclame gehad lijkt me. Doei”, zegt iemand anders. “Wat is #joeyswereld een walgelijk programma. Kan dit uit/weg?”, reageert weer een andere tv-kijker. Een andere kijker zegt op Twitter: “Wat een verschrikkelijke man die Joey!”

Niet iedereen vind het programma slecht. “#joeyswereld te gekke kerel blij programma leuk!”, zegt iemand. “Briljante ondernemer die Joey met zijn pizzaonderneming laggio lulcin op #3lab”, reageert een andere enthousiaste kijker van Joey’s Wereld tijdens de 3LAB-week op NPO 3.

Joey’s Wereld kreeg van de kijkers een 5,4 via www.npo.nl/npo3/3lab

Het derde programma van de eerste 3LAB-avond was de serie Dip. De serie gaat over Teun, een young professional met gezonde ambities en net iets te weinig zelfkennis. Teun heeft een top baan, een mooie vriendin en een gloednieuw huis, maar zijn leven krijgt een compleet andere wending.

Dip kreeg heel veel positieve reacties. “Meest vernieuwende programma van de avond”, reageert iemand op Twitter. “Ik vind #Teun erg sneu, maar daarom juist misschien daarom ook weer heel grappig”, reageert weer iemand anders. “Zoveel herkenbaarheid bij #dip op #3lab”, zegt een kijker.

“Heerlijke humor!”, reageert een tv-kijker op Twitter. “Heerlijke ongemakkelijke televisie!”, zegt weer iemand anders. “Heerlijk uitvergroot, al die buitenkantjes! Genieten dit programma!”, zegt een andere tv-kijker. “Zit ik nu een film te kijken over mijn eigen leven? Wat geweldig!”, zegt iemand.

Dip kreeg van de kijkers een 8,5 via www.npo.nl/npo3/3lab

Dinsdagavond zijn tijdens de tweede 3LAB-avond de twee nieuwe BNN-programma’s Voor het succes en Nillioniares te zien op jongerenzender NPO 3. Daarnaast zijn ook nieuwe afleveringen van Rundfunk en 24 seconden met te zien. Meer weten? Lees hier meer over de tweede 3LAB-avond.

Twitter tijdens de tweede 3LAB-avond mee met #3LAB