Verschillende reacties op VPRO-serie TreurTeeVee

Verschillende reacties op VPRO-serie TreurTeeVee

Geschreven door Daniël Schalk

De vierde avond van de 3LAB-week op NPO 3 zit erop, tijd om alle reacties van de NPO 3-kijkers op een rijtje te zetten. De vierde 3LAB-avond bestond, naast de dagelijkse 3LAB-programma’s Rundfunk en 24 seconden met, uit twee nieuwe VPRO-programma’s, Hackers en Treurdier.

De vierde 3LAB-avond begon zoals gewoonlijk met de dagelijkse absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie Rundfunk. Over de serie over een totaal geflipte middelbare school wordt al de hele week met veel enthousiasme gepraat op Twitter. Ook na de vierde aflevering weer.

“Werkelijk hilarisch. Mijn nieuwe helden”, zegt iemand. “Rundfunk is geweldig”, reageert een andere tv-kijker. “Wat een debiele humor. Maar lach me rot hahaha!”, zegt een andere enthousiaste kijker. “Rundfunk blijft stiekem een van de twee leukste programma's van #3lab tot nu toe”, zegt iemand.

“Absurde situaties in Rundfunk! Een sadistische school met leraren die hun misselijke plagerijen botvieren op leerlingen. Geweldig!”, zegt iemand anders op Twitter. Een andere kijkers van Rundfunk zegt tijdens de aflevering: “Ja hoor; naar #Rundfunk kan ik wel uren kijken. Geweldig weer.”

De vierde aflevering van Rundfunk kreeg van de kijkers een 7,4 via www.npo.nl/npo3/3lab

Na Rundfunk testte de VPRO het programma Hackers uit. Veel mensen reageerden enthousiast op het programma. “Alleen de intro van Hackers maakt mij al enorm enthousiast”, zegt iemand. “Mooi programma over Online security. Duidelijk en eenvoudig”, reageerde een andere tv-kijker.

“Mooi programma over Online security. Duidelijk en eenvoudig”, zegt iemand. “Heel mooi programma van de VPRO. De Hackers, eye-opening voor veel mensen in NL. Hier moet meer van op TV”, reageerde iemand anders. “Dit is nou echt een tof programma! Ik wil een vervolg!!”, zei iemand.

“Mooi programma over Online security. Duidelijk en eenvoudig”, reageerde een andere enthousiaste kijker. Er was nog wel een klein puntje van kritiek. “Dit vind ik een tof format, het is nog wel wat houterig (presentatie en voice-over) en het mag nog iets vlotter allemaal”, zegt iemand anders.

Hackers kreeg van zichzelf doordat zij de website van 3LAB hadden gehackt een 9,6.

Ook testte de VPRO het programma TreurTeeVee uit. De tragikomische dramaserie van makerscollectief Circus Treurdier werd verschillend ontvangen. “Ik vind treurteevee nu al VET!”, reageerde iemand. “Oh wow, wat is #treurteevee allejezus prachtig”, zegt iemand anders.

“Wat prachtig is treurteevee! Renaissance van hilarisch absurdisme op de NLse televisie”, reageerde een tv-kijker. “#TreurTeeVee ook gewoon helemaal GE-WEL-DIG !!”, zegt weer iemand. Er kwamen ook veel negatieve reacties. “Mis ik de clou of is dit niet om te lachen. Mij te...Eh te tè”, zegt iemand.

“Niet mijn soort teevee”, reageerde een tv-kijker. “Is echt te treurig voor woorden! Zonde van de zendtijd”, zegt iemand. “Raar programma dit begrijp het niet echt”, zegt weer iemand anders. Een andere tv-kijker reageerde op TreurTeeVee: “Weet niet zo goed wat ik nu van #treurteevee vind...”

Het cijfer dat de kijkers aan TreurTeeVee hebben gegeven is nog niet bekend.

Vrijdagavond is de laatste avond van de 3LAB-week met voor het laatst dit jaar twee nieuwe programma’s en de voorlopig laatste afleveringen van Rundfunk en 24 seconden met. Alles over de laatste avond van de 3LAB-week op NPO 3 lees je vrijdagochtend op Showbizznetwork.nl.

Twitter tijdens de vijfde 3LAB-avond mee met #3LAB