Kijkers willen meer Infantilio en Hunting The Stars

Kijkers willen meer Infantilio en Hunting The Stars

Geschreven door Daniël Schalk

De NPO 3-kijkers zien de 3LAB-programma’s Infantilio, Hunting The Stars en Muziek Van De Straat graag terug op televisie, dat blijkt uit de reacties op Social Media. De afgelopen week vond de 3LAB-week plaats. Tijdens deze week krijgen tv-makers de kans om tv-formats uit te testen.

Er zijn dit jaar maar liefst 20 nieuwe programma uitgetest. Showbizznetwork.nl heeft de afgelopen week iedere avond een aantal reacties van televisiekijkers over de programma’s uit de 3LAB-week op NPO 3 op een rijtje gezet. Na vijf 3LAB-dagen is het tijd om de balans op te maken.

Iedere 3LAB-avond begon met de black comedy Infantilio, waarin absurditeiten van het volwassen leven nagespeeld worden door kinderen. De kijkers waren elke dag enthousiast. “Als je momenteel nog niet naar #3LAB kijkt maak je een grote fout!”, zei een kijker al op de eerste 3LAB-avond.

Ook het programma Hunting The Stars werd enthousiast ontvangen. In Hunting The Stars ging presentator Yes-R met André Hazes Jr. op zoek naar André’s grote idool, Sylvester Stallone. “Ik wil #huntingthestars op teevee!! Geweldig programma”, reageerde iemand donderdagavond.

Vrijdag werd Muziek Van De Straat uitgetest. Dave en Arjan van The Kik gaan in Muziek Van De Straat op zoek naar straatmuzikanten met wie ze een Nederlandse tophit voor een goed doel in een ander jasje steken. “Okee... ik ben om!... Mooi programma (..). Doorgaan hiermee!”, zei een tv-kijker.

Er waren ook programma’s die door het publiek minder positief werden ontvangen, zoals de comedyserie Bed Bad Brood over vluchtelingen. “Humor betekent dus vluchtelingen tot stomme figuranten reduceren en alleen Nederlanders tekst geven”, schreef een tv-kijker over Bed Bad Brood.

Ook Neem Je Zwemspullen Mee kreeg maandag aardig wat kritiek. “Wtf are we looking at?”, reageerde iemand. “Gelukkig vinden de mensen in de zaal het wel leuk”, zei een kijker. Vooral het spelletje ‘Dik of zwanger?’ zorgde voor veel ophef. “Wat een gênante vertoning!”, zei een kijker.

Welke programma’s uit de 3LAB-week van 2016 een vervolg krijgen, blijft nog even een raadsel. Binnenkort krijgen een aantal programma’s uit de 3LAB-week van 2015 een vervolg op NPO 3, zoals de comedyserie Rundfunk en de tv-serie TreurTeeVee van muziektheatermakers Circus Treurdier.

Bekijk de programma’s uit 3LAB op TVblik.nl/3lab