Kijkers blijven positief over 3LAB-serie Rundfunk

Kijkers blijven positief over 3LAB-serie Rundfunk

Geschreven door Daniël Schalk

De derde avond van de 3LAB-week op NPO 3 zit erop, tijd om alle reacties van de NPO 3-kijkers op een rijtje te zetten. De derde 3LAB-avond was, naast de dagelijkse 3LAB-programma’s Rundfunk en 24 seconden met, gevuld met de twee nieuwe programma’s Tr3nding en Minima.

De kijkers weten inmiddels al wat ze van Rundfunk kunnen verwachten. “Ik ben benieuwd welke minderheden vandaag niet aan het woord komen in #Rundfunk”, zegt een tv-kijker op Twitter. Ondanks de voorspelbare serie van KRO-NCRV waren er weer veel positieve reacties.

“Haha de eerste scene is al geweldig”, zegt iemand. “Ongegeneerd hard lachen tijdens #Rundfunk”, reageert een andere tv-kijker. “Weer tijd voor rundfunk lekker fout programma werd weer tijd”, zegt weer een andere kijker van Rundfunk. “#rundfunk is zo belachelijk hilarisch!”, reageert iemand.

“THIS IS THE BEST THING EVER!”, zegt een andere kijker op Twitter. Volgens een andere kijker moet je Rundfunk blijven kijken. “#Rundfunk wordt leuker als je het vaker kijkt”, zegt deze kijker. Een andere Twitteraar zegt over de derde aflevering: “Wederom een briljante aflevering van #rundfunk!”

De derde aflevering van Rundfunk kreeg van de kijkers een 8,0 via www.npo.nl/npo3/3lab

Na was het programma Tr3nding van KRO-NCRV te zien. Het programma kreeg op Twitter veel negatieve reacties. “Het concept van Trending, een ratjetoe? Van bootvluchtelingen tot irritante nepkoks. Waarom zo onsamenhangend?”, reageert een tv-kijkers op het programma.

“Zou zo graag willen dat de omroepen zouden stoppen met YouTube-achtig willen zijn. Maak gewoon goede, eigen content”, zegt iemand anders. Toch kwamen er ook veel positieve reacties. “Leuk om het nieuws eens op een andere manier te zien! Geweldige combi, sociale media en tv!”, zegt iemand.

“Zit 3lab te kijken naar trending. Tot nu toe het leukste en informatiefse programma. Verademing na alle comedey”, reageert een tv-kijker op Twitter. Iemand anders zegt: “Goed hoe #tr3nding tv inzet om ook een ander publiek te bereiken om dit soort verhalen (bootvluchtelingen) te delen!”

Tr3nding kreeg van de kijkers een 6,4 via www.npo.nl/npo3/3lab

Ook de VPRO mocht woensdagavond een programma uittesten tijdens 3LAB. De VPRO kwam woensdag met de comedyserie Minima. In de serie worden de levens van twee werkloze jongens gevolgd. De twee jongens Tjeerd en Ewout doen elke dag zinloze klusjes bij de Sociale Dienst.

“#minima is fantastisch, en wat een top acteurs”, reageert een tv-kijker. “Gewoon weer een goede en leuke serie. En karakters waar je lekker lang op kan teren en kan uitbreiden. Ik ben benieuwd”, zegt iemand. Iemand anders zegt op Twitter: “Harde waarheid humoristisch gebracht in #minima”

Ook kwamen er negatieve reacties op Twitter over de comedyserie Minima. “Dit heeft wel potentie, alleen het is wel een beetje traag,  te veel opbouw, niet echt een clou”, reageert iemand. Een andere televisiekijker zegt over Minima: “Zo leuk als Dip en Rundfunk zijn, zo saai is Minima.”

Minima kreeg van de kijkers een 7,4 via www.npo.nl/npo3/3lab

Het andere dagelijkse 3LAB-programma, 24 seconden met, is een beetje weggevaagd. Het programma werd de eerste 3LAB-avond pas na de aftiteling vertoond en op de tweede avond vlak voor het laatste programma. Woensdagavond was het VARA-programma voor de aftiteling te zien.

“Ik kan de zelfspot van de gasten wel erg waarderen”, reageerde de enigste kijker van het programma die het de moeite waard vond om over het nog geen één minuut durende programma te Twitteren. NPO 3 zag op het laatste moment af om vier afleveringen per avond uit te zenden.

24 seconden met kreeg van de kijkers een 6,7 via www.npo.nl/npo3/3lab

Donderdagavond zijn er weer twee nieuwe programma’s te zien tijdens de vierde 3LAB-avond. Ook zie je donderdagavond weer een nieuwe aflevering van Rundfunk en 24 seconden met. Alles over de vierde avond van de 3LAB-week op NPO 3 lees je donderdagochtend op Showbizznetwork.nl.

Twitter tijdens de vierde 3LAB-avond mee met #3LAB