3LAB-week 2017 van start met dierenshow Het beest in Klaas

3LAB-week 2017 van start met dierenshow Het beest in Klaas

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond begint de 3LAB-week, de experimentele tv-week van jongerentelevisiezender NPO 3. In de 3LAB-week krijgen verschillende jonge televisiemakers de kans om hun programma uit te testen bij het publiek. Is het tv-programma een groot succes, dan volgt er vaak een volledig seizoen.

De 3LAB-week trapt vanavond om 20:13 uur af met het wetenschapsprogramma Het beest in Klaas van AVROTROS. In het programma gaat Klaas van der Eerden op zoek naar de supertalenten van roofvogels. Hij zoekt uit was een mens moet doen om het talent van een dier te benaderen.

Na het dierenprogramma van Van der Eerden is het om 21:20 uur tijd voor NAAKT van de NTR, waarin kunstenaar Frank E Hollywood en Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box naar een wereldstad reizen om een moderne versie te maken van een historisch naaktportret dat daar ooit gemaakt is.

Nienke gaat op straat op zoek naar een naaktmodel voor Frank, waarvan hij in korte tijd een moderne versie van het schilderij L'Origine du Monde van Courbet uit 1866 moet maken. Aan de hand hiervan onderzoeken ze hoe vrij jongeren tegenwoordig omgaan met het tonen van hun naakte lichaam.

De eerste 3LAB-avond wordt afgesloten met het humoristische sketchprogramma Achter de Schermen van omroep BNN en ‘Yung Doc, de Eilanders’, een portret van een verloren beschaving waarin Phi Nguyen de kijker meeneemt naar de schaduwkant van de Nederlandse nieuwbouwwijk IJburg.

3LAB duurt dit jaar drie dagen, in plaats van 5 dagen én de uitzendingen van de Greenroom duren nog maar circa 1 minuut. In de Greenroom praat het nieuwe 3LAB-gezicht Jamie Trenité, bekend van het BNNVARA-programma Jules Unlimited, kort met de makers van de programma’s uit de 3LAB-week van NPO 3.

3LAB is van maandag 14 augustus tot en met woensdag 16 augustus te zien op NPO 3.

Foto: AVROTROS / Nico Kroon