Al zes contouren af voor volledig seizoen TreurTeeVee

Al zes contouren af voor volledig seizoen TreurTeeVee

Geschreven door Daniël Schalk

De makers van TreurTeeVee, de grote favoriet van het publiek tijdens de 3LAB-week op jongerenzender NPO 3, hebben al de contouren voor zes nieuwe afleveringen klaar liggen. De thema's van de zes nieuwe afleveringen zijn onder andere ziekte, criminaliteit, roem en dom zijn.

De eerste aflevering, die tijdens de 3LAB-week te zien was, had al thema seksualiteit. De tweede aflevering, die op YouTube te zien is, heeft als thema zelfhaat. “We hopen heel erg de kans te krijgen die te mogen maken”, laat een woordvoerder van Circus Treurdier aan Showbizznetwork.nl weten.

TreurTeeVee is volgens Joost van Hezik, regisseur van TreurTeeVee, een behoefte om de fantasie van programma’s als Van Kooten en de Bie, een programma van cabaretduo Kees van Kooten en Wim de Bie, en Jiskefet, een humoristische en absurdistische serie uit 1990, terug op de buis te brengen.

“Onze generatie is opgegroeid met prachtige televisieprogramma's zoals Van Kooten en de Bie, 30 minuten en Jiskefet. Allemaal rijk aan eigenheid en verbeelding. TreurTeeVee is ontstaan vanuit onze diepe behoefte om die fantasie weer terug op de beeldbuis te brengen”, liet Van Hezik weten.

Daarom moet er volgens hem ook een vervolg op TreurTeeVee komen. “We strijden tegen fantasieloosheid van de burgerlijke televisie van nu en zoeken de grenzen op. Aan de verbluffende hoeveelheid steun die we kregen tijdens de crowdfunding, merk je hoeveel behoefte er is aan écht Nederlands, absurdistisch drama.”

Of er een volledig seizoen zal komen van TreurTeeVee is aan jongerenzender NPO 3. De makers van de 3LAB-serie Dip lieten eerder ook al weten aan een volledig seizoen te werken. Ook zij hebben net als alle andere programma’s uit de 3LAB-week nog geen groen licht gekregen.

Bekijk alle programma’s uit NPO 3LAB terug op TVblik.nl/3lab