TreurTeeVee begin 2017 terug op NPO 3

TreurTeeVee begin 2017 terug op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het 3LAB-programma TreurTeeVee keert begin 2017 met vier nieuwe afleveringen terug op NPO 3. Het tragikomische, absurdistische programma van het Amsterdamse makerscollectief Circus Treurdier was in 2015 met twee pilotafleveringen te zien in de 3LAB tv-week op NPO 3.

Het programma kwam tijdens 3LAB uit de bus als de absolute publiekslieveling. Sketch, drama en muziek worden op originele wijze gecombineerd en in elke aflevering wordt een ander thema onder handen genomen. In de serie worstelen vier hoofdpersonen met zichzelf en de maatschappij.

Zo heb je de strenge maar sexy Yolanda, de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn, een zingende filosoof in konijnenpak. Soms is hij een manische dictator en dan is hij weer een spiritueel leider.

Verder zien we Uusbief, de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek. En ook zien we Frederik Kaak, de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor het vaste ensemble van Circus Treurdier bestaande uit Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Thomas Spijkerman en Peter van Rooijen. De regie van TreurTeeVee is in handen van Joost van Hezik. TreurTeeVee is een coproductie van producent Pupkin en NPO 3.

TreurTeeVee wordt begin 2017 uitgezonden op NPO 3.

Bekijk TreurTeeVee op TVblik.nl/treurteevee