Rundfunk definitief terug op NPO 3

Rundfunk definitief terug op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rundfunk keert definitief terug op jongerenzender NPO 3, dat hebben de makers van de serie laten weten. Rundfunk was in 2015 te zien in de 3LAB tv-week op NPO 3 en viel in de smaak bij de NPO 3-kijkers, die graag een volledig seizoen van de absurdistische serie van KRO-NCRV wilde.

De NPO bevestigde vorig jaar tegenover Showbizznetwork.nl al dat Rundfunk terug zou keren op NPO 3, maar KRO-NCRV wilde er niks over kwijt. “Op dit moment is nog niet bekend of / wanneer Rundfunk terugkeert op televisie”, zei de omroep, terwijl de NPO een vervolg al had bevestigd.

Nu komt er definitief een vervolg. “Daar zitten ze dan. Onze jongens. Tien maanden, honderden grappen, een paar traantjes en 220 pagina's verder. De Rundfunk Seizoen II scripts zijn officieel af. Proost! Wij gaan draaien”, schrijven de makers van de serie bij een foto van de hoofdrolspelers.

Op de foto op Facebook is te zien hoe hoofdrolspelers Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout achter een tafel zitten, met op de tafel de scripts voor het volledige seizoen. Het is niet bekend wanneer Rundfunk te zien zal zijn, maar de NPO sprak vorig jaar over ‘het najaar van 2016’.

Vorige week werd al bekend dat ook het 3LAB-programma TreurTeeVee van de omroep VPRO binnenkort terugkeert. Begin 2017 zal het tragikomische, absurdistische programma van het Amsterdamse makerscollectief Circus Treurdier met vier nieuwe afleveringen te zien zijn op NPO 3.

Naast de serie Rundfunk werd ook de 3LAB-serie Dip van omroep BNN goed ontvangen bij het publiek. Dip gaat over young professional Teun, die alles kwijtraakt, van zijn baan tot aan zijn vriendin. Maar Teun blijft ondanks alles positief. Of Dip ook een vervolg krijgt is nog niet bekend.

[caption id="attachment_34490" align="aligncenter" width="468"] Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout met de scripts. Foto: Facebook[/caption]

Bekijk alle programma’s uit 3LAB terug op TVblik.nl/3lab