Vierde 3LAB-avond met twee nieuwe VPRO-programma’s

Vierde 3LAB-avond met twee nieuwe VPRO-programma’s

Geschreven door Daniël Schalk

Na twee avonden vol nieuwe BNN-programma’s is de vierde NPO 3LAB-avond van VPRO. De omroep mag vanavond twee programma’s uittesten in 3LAB, de plek waar verschillende jonge televisiemakers de kans krijgen om hun programma uit te testen bij het publiek.

Het eerste nieuwe programma van de VPRO van vanavond is Hackers. De VPRO stelt in dit nieuwe televisieprogramma de vraag hoe veilig de digitale systemen zijn van onze sociale netwerken, onze post, onze geldzaken, onze reizen en de opslag van onze privégegevens.

Het andere programma van de VPRO is TreurTeeVee, zoals de omroep het zelf beschrijft: Sesamstraat voor volwassenen. TreurTeeVee is de tragikomische dramaserie van makerscollectief Circus Treurdier. Het programma is poëtisch, humoristisch, muzikaal, absurd en zeer melancholisch.

Naast de twee VPRO-programma’s komen ook de dagelijkse NPO 3LAB-programma’s Rundfunk en 24 seconden met langs. Van de absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde KRONCRV-serie Rundfunk is vanavond alweer de vierde, en voorlopig een-na-laatste, aflevering te zien.

De serie Rundfunk gaat over een middelbare school met alles behalve normale docenten. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ’30 en de conrector speelt het liefst met de borsten van de Chinese maaltijdbezorgster.

Ook is er vanavond weer nieuwe aflevering te zien van het VARA-programma 24 seconden met, een parodie op het programma 24 uur met. De voorgaande drie dagen van de 3LAB-week waren er al afleveringen te zien van 24 seconden met en vanavond komt daar nog een nieuwe aflevering bij.

In 24 seconden met leert comedian Stefan Pop zijn gasten beter kennen. De VARA vraagt zich af waarom heb je een etmaal nodig terwijl je alles ook in minder dan een halve minuut af kan handelen. Het VARA-programma is helemaal aan het einde van de 3LAB-avond te zien.

Voor-, tussen- en na- de programma’s bespreek Jelte Sondij dagelijks in de Green Room de formats van 3LAB. In het programma kan het publiek meepraten over de programma’s die zij gaan zien en die zij gezien hebben. Op Social Media kunnen NPO 3LAB-kijkers ook meepraten via #3LAB.

Bekijk alle programma's uit NPO 3LAB op TVblik.nl/3lab