Victor Vernicos laat zich niet afleiden door kortgeding, werkt 10 uur per dag aan act
Bron: EBU

Victor Vernicos laat zich niet afleiden door kortgeding, werkt 10 uur per dag aan act

Geschreven door Eveline Bouma Laatste update:

Griekenland-watcher Eveline volgt Victor Vernicos in aanloop naar het Songfestival.

Tussen de voorbereidingen van Liverpool door gebruikt Victor Vernicos zijn vekregen bekendheid door het Songfestival om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Zo plaatste de Grieks-Deense zanger op zijn TikTok account een cover van Country Roads ten ere van Earth Hour. Met Earth Hour doof je voor één uur de verlichting in je huis.

De 16-jarige zanger is zich dus al druk aan het voorbereiden voor zijn optreden. Zo zei hij in een recent interview in het Griekse magazine ΤΟ VIMA dat hij meer dan 10 uur per dag (!) werkt. Het wordt nog een verrassing hoe de staging van zijn optreden er uit komt te zien. Wel is al bekend dat zijn regisseur en choreograaf Konstantinos Rigos zal zijn, die Vernicos' grote optreden zal begeleiden.

Naar eigen zeggen leert Victor al veel van de ervaren choreograaf. Zo werd aan de jonge Victor verteld dat hij 'zich zelf groot moet maken op het podium en één te worden met het publiek.' Zelf is Victor niet bezig met wat de bookmakers voorspellen. Hij focust zich alleen op zijn komende optreden en wil zich daarvoor 100% inzetten. Vernicos zal als 8ste kandidaat zijn zelfgeschreven liedje What They Say ten gehore brengen in de halve finale op donderdag 11 mei.

Uitspraak kort geding

Omdat begin dit jaar de Griekse omroep ERT de puntentelling voor de nationale selectie niet helemaal netjes heeft afgehandeld, zal het in mei nog een staartje krijgen. Dan is namelijk de uitspraak van de rechter over Melissa Mantzoukis, de kandidate die het kortgeding is begonnen omdat ze het niet eens was met de puntentelling.

Ik ben heel benieuwd naar de uitspraak want wat ik las over hoe ERT heeft gehandeled met de puntentelling snap ik dat Melissa Mantzoukis, de concurrente van Victor Vernicos, dit kort geding heeft gestart. Mantzoukis werd zevenmaal derde, wat haar de eerste plaats zou hebben opgeleverd. Echter spreekt een lid van de jury dit tegen.

Ondanks dit jurdische getouwtrek leidt dit Victor niet af van zijn opkomende optreden. Wordt vervolgd...

Scoor toffe Songfestival-kleding en accessoires. Bezoek onze webshop!