Artiesten in de rij om Nederland te vertegenwoordigen in Zweden
Bron: EBU / Martika Avalon / RTL

Artiesten in de rij om Nederland te vertegenwoordigen in Zweden

Geschreven door Daniël Schalk

Na het tegenvallende resultaat met Mia Nicolai en Dion Cooper in Liverpool, staan de grote artiesten in de rij om Nederland volgend jaar te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Van hitfabriek Kris Kross Amsterdam tot oud-inzending Douwe Bob: iedereen lijkt te willen. Maar wie gaat er?

Vinchenzo

Vinchenzo treedt graag in de voetsporen van Mia en Dion. Hij heeft op Instagram een video geplaatst waarin hij zijn volgers oproept om AVROROS te taggen als zij willen dat hij naar Zweden gaat. Lisa van OG3NE, de inzending 2017, en voormalig Junior Songfestival-presentatrice Romy Monteiro reageren enthousiast.

De aanleiding voor het filmpje was de oproep van Jim Bakkum om Vinchenzo naar het Songfestival sturen. “Als we deze jongen volgend jaar met een steengoede powersong sturen, gaan we knallen in de Songfestival-finale”, schreef Jim recent in een Story op Instagram. Vinchenzo scoorde in 2017 een hit met Daily.

Kris Kross Amsterdam

Hitfabriek Kris Kross Amsterdam zou volmondig ‘ja’ zeggen als zij door AVROTROS worden gevraagd. “Maar dan willen we wel de vrijheid hebben om met elke artiest in Nederland te werken, want het is wel een risicootje. Als je op je bek gaat, dan ben je de loser van Nederland”, zegt het trio tegen het ANP.

Met wie zouden ze dan willen samenwerken? Tegenover het SBS6-programma Shownieuws noemen ze de naam van Davina Michelle. Ook noemen ze Zoë Tauran, met wie zij al Adrenaline maakten. Zoë ziet een Songfestival-deelname met Kris Kross ook zitten. “Dat zou wel heel cool zijn”, zegt ze tegen Shownieuws.

Mia Nicolai

Iedereen verdient een tweede kans, dus ook Mia Nicolai. Toch? Op Twitter lijkt zij te suggereren dat ze nog wel een keer aan het Songfestival mee zou willen doen. “Eurovision 2024, anyone?”, schrijft de zangeres. “Ja!!! Doe het solo!!”, reageert iemand. “Dat zou ik geweldig vinden!!”, schrijft iemand anders.

Mia vertegenwoordigde Nederland afgelopen mei samen met Dion Cooper. De twee waren samengebracht door 2019-winnaar Duncan Laurence en zijn verloofde. Met elkaar schreven ze het nummer Burning Daylight. In de halve finale kreeg het duo slechts zeven punten, lang niet genoeg voor een finaleplaats.

Douwe Bob

Wie ook graag een tweede kans wil, is Douwe Bob. In 2016 werd hij in Zweden elfde met zijn nummer Slow Down. Hij wil het graag over doen. “Het zijn een paar van de mooiste weken van mijn leven geweest”, zegt hij in de podcast Songfestival Troubadours. Als AVROTROS hem belt, zal hij direct ‘ja’ zeggen.

Douwe gaat dan voor de winst. “Ik zou wel mijn mindset moeten veranderen. Je gaat iets aan en dan ga je ervoor. Op predatormode en knallen! Je kan het niet halfbakken doen. Je moet echt focussen. Je gaat voor goud, anders kan je beter thuisblijven”, aldus de singer-songwriter, die meedoet aan Beste Zangers.

Wie lijkt jou een goede inzending? Laat het weten in onze Facebook-groep! Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws.