Victor Vernicos krijgt veel kritiek, maar wil alles geven in de halve finale
Bron: EBU

Victor Vernicos krijgt veel kritiek, maar wil alles geven in de halve finale

Geschreven door Eveline Bouma

Griekenland-watcher Eveline volgt Victor Vernicos in aanloop naar het Songfestival.

De Griekse inzending Victor Vernicos kwam vorige week ook naar Liverpool. Voordat hij vertrok, gaf hij nog een akoestisch optreden met alleen zijn gitaar op het vliegveld van Athene. Met een tussenlanding in Amsterdam ontmoette hij ook nog Duncan Laurence, waar hij een selfie mee maakte.

Eenmaal in Liverpool werd het tijd voor de repetities voor het grote opkomende optreden voor miljoenen mensen, iets waar Victor van droomt. Na een wat minder goede eerste repetitie ging de tweede Victor een stuk beter af. De 16-jarige zanger, die volledig gekleed in het beige zal optreden, voelt zich ondanks wat eerdere kritiek klaar voor.

Verrasend en energiek

Op de eerste foto's heb ik al kunnen zien dat de achtergrond er zwart uit zal zien met letters in het Griekse alfabet en ook dat hij energiek over het podum zal lopen en springen. Het zal een verrasend en energiek optreden worden wat misschien wel indruk gaat geven op het publiek. De vraag is of Victor ook live op zijn best zal zijn, omdat de zang tijdens de eerste repetitie niet zuiver was.

Naast het hard oefenen voor zijn opkomende optreden gaf Victor afgelopen dagen ook interviews voor zowel de Griekse als buitenlandse pers én hij was aanwezig op verschillende muziekevementen in Liverpool waaronder de Cavern Club, waar ooit The Beatles zijn begonnen. Een grote eer natuurlijk voor de jonge Victor.

Rechtszaak

Een dag na Victor's repetities in Liverpool kwam de Griekse omroep ERT in het nieuws omdat sommige leden van de comissie zouden hebben 'gemopperd' en 'hun onvrede hebben geuit' vanwege zijn tot nu toe niet beste performance. De Griekse Songfestival-fans hebben geen medelijden met de ERT, want er waren genoeg andere Griekse kandidaten om uit te kiezen. Graag zouden de Grieken volgend jaar zelf willen stemmen tijdens een nationale finale.

Deze maand zal overigens ook de uitspraak zijn van de rechter over het kort geding die mede-kandidaat Melissa Mantzoukis had aangespangen over de waarschijnlijk oneerlijke puntentelling van de ERT. Zal ze dan toch gelijk krijgen? Word vervolgd.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!