Quote pakt Wendy van Dijk aan in rechtbank

Quote pakt Wendy van Dijk aan in rechtbank

Geschreven door Daniël Schalk

Volgens Quote bewaarde RTL4-presentatrice Wendy van Dijk cocaïne in haar onderbroek, dat beweerde het zakenblad in de rechtbank tijdens het kortgeding tegen het blad. Quote schreef afgelopen week dat Wendy was aan cocaïne en in een afkickkliniek heeft gezeten.

Tijdens een kortgeding eist Wendy 15.000 euro schadevergoeding, dat zij aan een goed doel zal doneren als de rechter de schadevergoeding toekent. Ook eist de presentatrice dat er een rectificatie komt in het blad Quote en dat er een verbod komt op verdere publicatie van het artikel.

Quote beroept zich tijdens het kortgeding, waarbij Wendy en Quote tegenover elkaar staan, op zes bronnen die onder meer hebben losgelaten dat Van Dijk een pakje cocaïne in haar onderbroek bewaarde. Ze zou ook hebben gesnoven samen met vriend en stylist Marie van der Ven.

“Ik bescherm mijn kinderen en ga voor de waarheid. Dit gaat te ver. Alles waar ik voor sta; gezondheid, geluk, positiviteit, staat op de helling”, aldus Wendy in de rechtzaal. Volgens de presentatrice moet haar zoon Sem op school vertellen dat zijn moeder niet verslaafd is.

Het gerucht is door Quote vermeld in de rubriek AchterQlap, een rubriek die niet altijd serieus genomen moet worden. Maar stelde de hoofdredacteur eerder: “In het verleden bleek vaak dat de verhalen die we als gerucht hebben opgetekend wel degelijk waar zijn”, aldus Paul van Riessen.

Wendy liet meteen na de publicatie van het verhaal weten dat er niets van het verhaal klopt. De manager van Wendy noemde het stuk eerder deze week al ‘complete lariekoek’. Hij zei toen al te kijken naar de stappen die Wendy kon ondernemen tegen het zakenblad Quote.