Griekse Victor Vernicos niet door naar de finale
Bron: EBU

Griekse Victor Vernicos niet door naar de finale

Geschreven door Eveline Bouma Laatste update:

ENERGIEK OPTREDEN
Als achtste was Victor Vernicos aan de beurt in de tweede halve finale op donderdagavond 11 mei. Eindelijk mocht hij voor het miljoenenpubliek zijn zelfgeschreven lied What They Say ten gehore brengen. Het publiek was enthousiast, net als Vernicos zelf. Het optreden van de 16-jarige Grieks-Deense zanger was heel energiek, hij sprong op het podium (in een beige outfit.) maar de zang was niet heel optimaal.

Een Grieks tintje, wat leuk was om te zien, waren de letters van het Griekse alfabet in de Engelse songtekst van het liedje die op het beeldscherm voorbij kwamen.

NIET DOOR
Helaas kreeg Victor niet genoeg stemmen (14) om door te gaan naar de finale. Ondanks de teleurstelling zei Victor na afloop dat hij alles had gegeven en dat de mooie momenten van deze ervaring hem zouden bij blijven.

Net als in 2016 en in 2018 ging Griekenland niet door naar de finale door een teleurstellende uitslag.

Griekenland won in 2005 het Eurovisie Songfestival.

KRITIEK
De Griekse omroep ERT krijgt ook na deze uitslag steeds meer kritiek van de Griekse media over de eerdere oneerlijke puntentelling waar een rechtzaak nog in de planning staat.
Maar ook over dat het lied van Vernicos geen goede keuze was, omdat het "te on-Grieks klinkt."
Onlangs werd bekend gemaakt dat volgend jaar een nationale finale is waarbij het Griekse publiek kan stemmen op zijn favoriete artiest. 

Hopelijk dus volgend jaar meer succes voor Griekenland op het Songfestival!

TOEKOMST
De jonge Victor wil zeker nog door gaan met liedjes schrijven. Dus we kunnen in de toekomst nieuwe muziek van hem verwachten en vast en zeker met meer succes!