EBU roept online haat tegen artiesten en crew halt toe
Bron: EBU / Nathan Reinds

EBU roept online haat tegen artiesten en crew halt toe

Geschreven door Daniël Schalk

De EBU heeft een statement geplaatst naar aanleiding van de vele haatberichten die artiesten en de mensen achter de schermen bij het Songfestival ontvangen. De EBU schrijft geschokt te zijn door ‘de ernstige mate van online misbruik die is gericht tegen degenen die hard werken aan de show van dit jaar.’

Er zijn in het Italiaanse Turijn technische problemen met het podium waardoor de kinetische zon niet kan bewegen. Zelfs via hun persoonlijke accounts worden medewerkers aangevallen. Ook de Albanese inzending Ronela Hajati heeft het zwaar te verduren. Zij krijgt veel kritiek op haar sensuele optreden.

“Wij begrijpen dat de passie en liefde voor het Eurovisie Songfestival diep zit en de EBU moedigt de vrijheid van meningsuiting aan, maar onze artiesten, crewleden en vrijwilligers moeten hun werk kunnen doen zonder gericht misbruik, bedreigingen en intimidatie”, aldus de EBU vrijdag in het statement.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!