RTL Z doet verslag van proces tegen Geert Wilders

RTL Z doet verslag van proces tegen Geert Wilders

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Z doet vrijdag van minuut tot minuut verslag van de eerste openbare zitting van het proces tegen Geert Wilders. Ieder uur geeft RTL Z live updates vanuit de rechtszaal en RTL Nieuws doet via Social Media, een liveblog en een livestream verslag van de gebeurtenissen in de rechtszaal.

De partijleider en fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wordt vervolgd voor zijn ‘minder minder’-uitspraak van twee jaar geleden. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van belediging van een groep mensen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

RTL Nieuws publiceert online een uitgebreide special met achtergrondinformatie over het proces en een reconstructie van alle gebeurtenissen. Vanaf 07:30 uur is het proces te volgen via een liveblog en vanaf 09:30 uur is het mogelijk om via een livestream de eerste openbare zitting te bekijken.

Verslaggever Rik Konijnenbelt is voor RTL Nieuws aanwezig bij de zitting en doet in de nieuwsuitzendingen uitgebreid verslag. RTL Z-verslaggever Ilan Sluis is aanwezig bij de rechtszaal en geeft ieder uur een live update in de nieuwsuitzendingen van de 24-uurs nieuwszender RTL Z.