Ronela Hajati - Albanië
Bron: RTSH

Ronela Hajati - Albanië

Biografie

Ronela Hajati wordt geboren op 2 september 1989 in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Op jonge leeftijd is Ronela al met muziek bezig. Ze volgt les in ballet en piano. In 2006 brengt zij haar eerste single Requiem uit. In mei 2013 breekt Ronela door bij het grote publiek na de release van haar single Mala Gata.

Eind 2013 doet Ronela mee aan Albanese muziekwedstrijd Kënga Magjike, waar ze in de finale met Mos Ma Lsho op de elfde plaats eindigt. In 2018 doet Ronela opnieuw mee. Dit keer eindigt ze met het nummer Vuj op de vierde plaats. In maart 2021 kondigt Ronela haar eerste studio-album RRON aan.

Selectie

De Albanese omroep Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) selecteert twintig artiesten om deel te nemen aan de 60ste editie van hun nationale voorronde Festivali i Këngës. Eén van de deelnemers is Ronela Hajati. Op woensdag 29 december 2022 kiest een jury, met daarin onder andere de Albanese inzending Anxhela Peristeri van 2021, Ronela Hajati met haar nummer Sekret als winnaar van Festivali i Këngës, waardoor zij Albanië mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Nummer

Ronela Hajati zal Albanië vertegenwoordigen met het etnische popnummer Sekret. Het lied gaat over een relatie. Sekret is door Ronela zelf geschreven en gecomponeerd en in eigen beheer uitgebracht.

Videoclip