‘Israëlische inzending overweegt zich terug te trekken’
Bron: EBU

‘Israëlische inzending overweegt zich terug te trekken’

Geschreven door Daniël Schalk

Zanger Michael Ben David overweegt zich terug te trekken als de inzending van Israël voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië. Michael zou ontevreden zijn over het ‘professionele gedrag’ van het Israëlische Songfestival-team. Dat schrijven lokale media, waaronder de Israëlische nieuwssite Ynet.

Volgens een bron dicht bij Michael zou er een meningsverschil zijn. Waarover is niet bekend, maar volgens de bron gaat het over de Israëlische politiek. Michael won op 5 februari 2022 de Israëlische versie van de talentenjacht X Factor, dat dit jaar werd gebruikt om de Israëlische Songfestival-inzending te kiezen.

Als Michael zich terugtrekt, is hij niet de eerste inzending die dat dit jaar doet. Ook de Oekraïense Songfestival-inzending Alina Pash heeft zich teruggetrokken. Aanleiding is het onderzoek dat de Oekraïense autoriteiten zijn gestart naar Alina, omdat zij in 2015 naar de Krim zou zijn gereisd. Dat is verboden.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!