Israël trekt zich terug uit Songfestival
Bron: EBU

Israël trekt zich terug uit Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Israëlische inzending Michael Ben David zal voorlopig niet naar het Italiaanse Turijn afreizen voor het Eurovisie Songfestival. De reden is de staking van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, waardoor de veiligheidsprotocollen zijn aangetast. Dat schrijft de Israëlische omroep KAN op Twitter.

Israël zou aan het Songfestival mee kunnen doen zonder naar Turijn af te reizen. Vorig jaar moesten alle landen hun act van tevoren opnemen zodat deze getoond zou kunnen worden wanneer een inzending vanwege corona niet naar Rotterdam zou kunnen komen. Dit jaar hebben de landen dat ook gedaan.

Michael overwoog zich eerder ook al terug te trekken als inzending voor het Songfestival in Turijn. Eind februari schreven Israëlische media dat Michael ontevreden zou zijn over het ‘professionele gedrag’ van het Israëlische Songfestival-team. Volgens een bron dicht bij Michael was er een meningsverschil.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!