Noord-Macedonië overweegt terugtrekking om ‘schandalig gedrag’ Andrea
Bron: EBU

Noord-Macedonië overweegt terugtrekking om ‘schandalig gedrag’ Andrea

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Noord-Macedonië overweegt zich op het laatste moment terug te trekken uit het Songfestival vanwege ‘schandalig gedrag’ van hun inzending Andrea. De zangeres liep vandaag tijdens de openingsceremonie met een vlaggetje en gooide deze weg voor een fotomoment, maar dit wordt ‘schandalig’ genoemd.

Omroep MRT zegt in een verklaring het gedrag van Andrea te veroordelen. Volgens de omroep toonde Andrea door het weggooien van de Noord-Macedonische vlag geen respect voor het nationale symbool en schrijft dat dit wettelijk strafbaar is. MRT wilde dat Andrea publiekelijk haar excuses zou aanbieden.

Zondagavond heeft Andrea op de Noord-Macedonische televisie haar excuses aangeboden. Andrea zei dat ze geen kwade bedoelingen had bij het weggooien van het vlaggetje. Haar team stond te ver weg om de vlag te geven. Andrea zei te hopen dat ze haar Songfestival-avontuur in Turijn mag voortzetten.

Bekijk hieronder de beelden:

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!