Michael Ben David - Israël
Bron: EBU

Michael Ben David - Israël

Biografie

Michael Ben David wordt geboren op 26 juli 1995 in Asjkelon, een badplaats in het zuidwesten van Israël. Al op jonge leeftijd is Michael bezig met muziek en volgt hij zang- en danslessen. Na het voltooien van zijn dienstplicht gaat Michael naar de Israëlische toneelschool Beit Zvi, waar ook de Israëlische inzendingen Rita, Shiri Maimon en Harel Skaat hebben gestudeerd. In 2020 studeert Michael af.

Selectie

Op 6 april 2021 maakt de Israëlische publieke omroep KAN bekend zij de handen ineen slaan met de commerciële tv-zender Reshet 13 om het vierde seizoen van de talentenjacht X Factor te gebruiken als de Israëlische voorronde voor het Eurovisie Songfestival. De winnaar van de Israëlische X Factor gaat automatisch naar het Songfestival in Turijn, Italië. Het vierde seizoen start op 30 oktober 2021. Op 5 februari 2022 nemen de vier finalisten het tegen elkaar op. Michael Ben David wordt uitgeroepen tot winnaar.

Nummer

Michael Ben David vertegenwoordigt Israël met het nummer I,M. Het lied is geïnspireerd op de kindertijd van Michael. Als kind wordt Michael gepest vanwege zijn hoge zangstem en had hij een moeilijke relatie met zijn moeder vanwege zijn homoseksualiteit. I,M draagt ​​een boodschap van innerlijke kracht uit. Het nummer van Michael is geschreven door Asi Tali, Chen Aharoni en Lidor Saadia.

Videoclip