Anxhela Peristeri - Albanië
Bron: EBU

Anxhela Peristeri - Albanië

Biografie

Anxhela Peristeri wordt op 24 maart 1986 geboren in de Albanese stad Korçë. Anxhela begint haar muziekcarrière in 2001 met haar deelname aan de Albanese nationale voorronde Festivali i Këngës voor het Eurovisie Songfestival. In 2004 brengt Anxhela haar debuutalbum Për Ju uit.

In 2016 doet Anxhela mee aan de Albanese talentenjacht Kënga Magjike, waar ze op de tweede plaats eindigt. Een jaar later doet ze weer mee en weet ze Kënga Magjike te winnen. In december 2019 doet Anxhela opnieuw mee aan Kënga Magjike, maar dit keer eindigt ze op de derde plaats.

Selectie

Anxhela Peristeri doet op 23 december 2020 voor de tweede keer mee aan de Albanese nationale voorronde Festivali i Këngës voor het Eurovisie Songfestival. Uit de achttien deelnemende acts kiest de professionele vakjury, met daarin onder andere de Albanese Songfestival-commentator Andri Xhahu, voor Anxhela Peristeri om Albanië met haar nummer Karma naar het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam te sturen.

Nummer

Albanië is op 23 december 2020 het allereerste land dat naast een inzending óók een nummer heeft geselecteerd. Karma is het eerste nummer van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Anxhela zingt in haar Songfestival-nummer Karma over de keuzes die wij in het leven maken en wat het universum ons in ruil daarvoor teruggeeft.

Videoclip