Izhar Cohen & The Alphabeta (Israël) - 1978
Bron: YouTube

Izhar Cohen & The Alphabeta (Israël) - 1978

Biografie

Izhar Cohen wordt geboren op 13 maart 1951 in Givatayim, Israël. Izhar komt uit een muzikale familie. Zijn vader is een bekende zanger. Izhar breekt in 1978 zelf door met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Op het Songfestival van 1978 wordt Izhar ondersteund door de groep The Alphabeta, bestaande uit Ester Tzuberi, Itzhak Okev, Lisa Gold-Rubin, Nehama Shutan en Reuven Erez. In 1985 doet Izhar opnieuw mee aan het Songfestival, ditmaal met een naamloze groep. Met het nummer Olé Olé worden zij vijfde.

Selectie

De Israëlische omroep IBA organiseert in 1978 voor het eerst een nationale finale. Op 11 februari treden er twaalf acts aan in de nationale voorronde Israel Song Festival. De winnaar wordt gekozen door regionale jury’s, maar Izhar Cohen en het duo Chedva Amrani & Pilpel Lavan eindigen samen op de eerste plaats. Bij de hertelling van de stemmen wordt een fout gevonden, waarna Izhar met The Alphabeta wint.

Nummer

Izhar en The Alphabeta vertegenwoordigen Israël met A-Ba-Ni-Bi, dat gaat over de manier waarop kinderen omgaan met liefde. Het nummer is geschreven door Ehud Manor en gecomponeerd door Nurit Hirsh.

Optreden