Muziek Releases: RAFAŁ, Kiya van Rossum, ROXEN & Anxhela Peristeri
Bron: EBU

Muziek Releases: RAFAŁ, Kiya van Rossum, ROXEN & Anxhela Peristeri

Geschreven door Daniël Schalk

Twee keer per maand maakt Songfestival Update een selectie van de opvallendste muziek releases.

RAFAŁ - Głośniej

De Poolse inzending RAFAŁ is terug met nieuwe muziek. Het Eurovisie Songfestival was geen groot succes voor RAFAŁ. Het lukte hem in de eerste halve finale niet om een finaleplaats te bemachtigen. De opvolger van zijn vrolijke Songfestival-nummer The Ride heet Głośniej, dat in het Pools ‘Luider’ betekent.

Gioia Parijs - Zet de Stap

Met 6TIMES deed Gioia Parijs in 2019 mee aan de Nederlandse voorronde voor het Junior Songfestival, maar de meidengroep eindigde als tweede achter Matheu. Gioia is nu druk met haar solocarrière en brengt het lied Zet de Sta uit, onderdeel van Disney’s Grote Prinsessenfeest om wereldwijd helden te eren.

Anxhela Peristeri - Puthje

De Albanese inzending Anxhela Peristeri heeft de handen ineen geslagen met landgenoot Sinan Hoxha voor een zomers lied. Anxhela zit niet stil. Puthje is al Anxhela haar tweede single sinds haar deelname aan het Songfestival in Rotterdam. Een maand geleden bracht zij het nummer Nuk Me Doje uit.

Kiya - Andere Positie

Kiya van Rossum wilde in 2018 met het nummer Butterflies voor Nederland naar het Junior Songfestival, maar werd in de nationale finale derde. Sindsdien bracht zij verschillende nummers uit, zoals Laat Me Los en Dansen Door De Straten. Haar nieuwste single werd donderdag gereleased en heet Andere Positie.

ROXEN - Inimă Nu Fi De Piatră

Met het nummer Amnesia lukte het de Roemeense inzending ROXEN afgelopen mei in Rotterdam niet om een finaleplaats te bemachtigen, maar ze is niet bij de pakken neer gaan zitten. De opvolger van haar Songfestival-nummer Amnesia heet Inimă Nu Fi De Piatră. Het betekent ‘Hart, wees niet van steen.’