Roxen - Roemenië
Bron: EBU / Ştefan Dacian Foldi

Roxen - Roemenië

Biografie

Roxen, die eigenlijk Larisa Roxana Giurgiu heet, wordt op 5 januari 2000 geboren in Cluj-Napoca, een stad in Roemenië. Larisa ontdekt al op zevenjarige leeftijd haar passie voor muziek. Als kind besluit ze al om zang- en pianolessen te volgen.

In 2019 begint Roxen haar muziekcarrière nadat ze een platendeal tekent bij muzieklabel Global Records. In datzelfde jaar brengt ze haar debuutsingle Ce-ți cântă dragostea uit, waarmee zij in haar thuisland een hit scoort. In Roemenië wordt ze door muziekexperts vergeleken met de Amerikaanse supersterren Dua Lipa en Billie Eilish.

Selectie

Begin februari 2020 wordt bekend dat Roxen samen met twee andere artiesten op de shortlist staat om Roemenië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020. De Roemeense tv-omroep Romanian Television (TVR) werkte voor de selectie samen met Global Records, het platenlabel waar Roxen bij zit. Op 11 februari wordt bekend dat de keuze op Roxen is gevallen, waarna de zangeres vijf nummers presenteert.

Tijdens de nationale finale op 1 maart wordt Alcohol You verkozen tot inzending voor het Songfestival, maar door het aflassen van het Songfestival vanwege het coronavirus krijgt Roxen nooit de kans om het nummer op het Europese podium ten gehore te brengen. TVR besluit wel dat de zangeres in 2021 alsnog voor Roemenië naar Rotterdam mag.

Nummer

Roxen zal dit jaar Roemenië vertegenwoordigen met het nummer Amnesia. Het nummer werd intern gekozen door een jury. Zij mochten kiezen uit zes van haar liedjes.

Videoclip