Correspondent Duitsland: ‘Een optreden vol kleur en enthousiasme’
Bron: NDR / Hendrik Lueders

Correspondent Duitsland: ‘Een optreden vol kleur en enthousiasme’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Jendrik Sigwart in aanloop naar het Songfestival.

Hemelvaart 2021 was de dag dat Jendrik zongen mag. Voor de eerste keer stond hij op het podium om I Don’t Feel Hate te zingen. Het optreden ging echt heel goed. De sfeer die de Duitse zanger wist neer te zetten was echt heel goed. De kleurrijke achtergrond was er één om verliefd op te worden. Je zou kunnen denken dat het zou afleiden. Maar dat gebeurde gelukkig niet. 

Als hij dit gevoel en deze sfeer in de finale weer neer te zetten, dan denk ik serieus dat Duitsland kans maakt om te winnen. Jendrik zei niet voor niets ‘tot snel’. Dus wie weet denkt hij ook dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Duitsland wordt gehouden. Ik zou zo blij zijn als dat zou gaan gebeuren. 

Dan even de middelvinger. Daar is natuurlijk een hoop om te doen geweest. In feite is een middelvinger niet echt gepast. Maar half naakt dansen mag allemaal wel. Ik snap de logica niet. Maar Jendrik is creatief genoeg om daar iets op te verzinnen. Met een vinger erbij heeft hij het echt leuk en grappig opgelost. Er staat nu een V teken naast hem.

Kippenvel

Aan creativiteit ontbreekt het Jendrik niet. Ik ben misschien bevooroordeeld maar hij bezorgde mij echt kippenvel. Zo’n optreden als dit heeft het Songfestival nodig. Een act die je het gunt om te winnen. Met zoveel plezier staat Jendrik zijn nummer te spelen. Ik word daar zo intens blij van. Hij maakt mensen blij en dat is zo onwijs belangrijk. 

Dit brengt sfeer, dit brengt gezelligheid, dit is het Songfestival. Jendrik maakt echt serieus kans om te gaan winnen. Ik hoop dat de jury er ook zo over gaat denken. Duitsland moet nu echt een flinke stijging gaan maken bij de Bookmakers. Ik heb vertrouwen in Jendrik. Dus dan moet het gewoon goed gaan komen. 

Jendrik, jij maakt mensen blij. Jij staat echt een kleurrijk optreden te geven met je toffe nummer. Ik gun je de overwinning. Het is tijd dat Duitsland achter je gaat staan en je straks als een nationale held weer welkom heet. Dat gaat nog gebeuren ook, over een kleine week in Rotterdam. Europa maak je klaar voor Jendrik! Hij komt eraan, ‘tot snel’! 

Sophie

Tijdens de persconferentie liet Jendrik nog maar eens zien wat een positiviteit hij uitstraalt. Maar hij heeft een geheim. Het is iets wat je moet trainen. Twee dagen geleden had Jendrik een korte ‘break down’. Toen heeft hij veel moeten huilen. Dus hij is zeker niet altijd positief en blij. 

Er werd een vraag gesteld voor wie hij in de toekomst een nummer zou willen schrijven. Hij ziet het wel zitten om voor Sophie, diegene in het vingerpak, een nummer te schrijven. Voor hem is zij de ideale kandidaat voor het Songfestival van volgend jaar. Dus dan zien we de twee weer samen op het podium? Ik hoop het zo, want ik ben nu nog meer fan van Jendrik. Hij heeft er nu vast een hoop fans bij gekregen.