Correspondent Duitsland: ‘Malik kan Europa met rommelige act niet overtuigen’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Malik kan Europa met rommelige act niet overtuigen’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Malik Harris in aanloop naar het Songfestival.

Zo! De tweede repetitie van Malik in Turijn zit erop. Het was op zijn zachtst gezegd een beetje een rommeltje. Helemaal in zijn eentje staat de Duitse zanger zijn nummer Rockstars te zingen. Maar erg overtuigend is het allemaal niet. Echt lekker klonk het allemaal niet, sommige delen zijn een beetje vals.

Dat is toch erg jammer. Het hele optreden is erg matig. Ik mag toch hopen dat het in de finale van volgende week zaterdag een beetje beter gaat. Op deze manier weet hij niet echt te overtuigen om op Duitsland te stemmen. Als dit het optreden wordt, ben ik bang dat er maar weinig mensen gaan stemmen op Malik.

Laat dat nu toch niet weer gebeuren. Na de horror score van vorig jaar, mag Duitsland niet weer bij de laatste twee gaan horen. Maar nu zakt de moed mij toch een klein beetje in de schoenen. Want zo´n rommelig optreden, daar win je geen stemmen mee. Totaal geen overtuiging, op werkelijk geen enkele manier. Waarom kiest Duitsland ervoor om het nummer zo te presenteren?

Het podium is bezaaid met instrumenten. Die wil Malik allemaal gebruiken in de drie minuten waarmee hij op het podium staat. Leg de focus meer op de uitstraling en het totaal plaatje. Alles leidt nu te veel af, waardoor Duitsland weer het ´vergeten´ land gaat worden. Ik hoop nu stiekem dat het Verenigd Koninkrijk het nog slechter zal gaan doen, maar dat gaat dit jaar niet gebeuren. Dit is bijna bedroevend te noemen.

Ik had nog wel zulke goede verwachtingen. Op Instagram liet hij van zich horen, nam de fans mee in zijn Songfestival avontuur. Maar de reis lijkt al te zijn gestrand, nog voor het echt begint. Dat mag en kan niet de bedoeling zijn. Laat Duitsland niet wéér het lachertje van de klas worden. Laat ik vooral mijn verwachtingen laag houden dit jaar. Dan kan het alleen nog maar mee gaan vallen.

Misschien kan Malik ook wat meer kleur op het podium brengen. Meer kleur als achtergrond, meer kleur in de kleding, meer show, meer van zichzelf. Dat is nu echt nog te weinig. Als dit het is, dan is het echt te weinig om mee te kunnen doen bij de concurrentie. Er moet nog veel gesleuteld gaan worden aan dit optreden.

Nog een week Malik. Nog een week heb je de tijd om je optreden goed en met meer overtuiging neer te zetten. Ik weet dat je het in je hebt. Laat zien wat je kan en wat je in huis hebt. Dan kan het toch allemaal maar goed gaan! Ik kijk echt uit naar je optreden in de finale. Want een finale waarin Duitsland én Nederland meedoen. Dat is voor mij al een enorme overwinning!

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!