RTL4 begint aan zomer vol live-televisie

RTL4 begint aan zomer vol live-televisie

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 zet deze zomer in op live-televisie en begint vanavond met de zomerse talkshow RTL Summer Night. Humberto Tan is sinds afgelopen vrijdag op vakantie en daarom wordt RTL Late Night omgedoopt tot RTL Summer Night. De presentatie is in handen van Beau van Erven Dorens.

De zomerse variant van RTL Late Night begint iedere werkdag al om 21:30 uur en duurt tot 23:00 uur. Presentator Beau van Erven Dorens liet eerder al doorschemeren dat RTL Summer Night er wel wat anders uit gaat zien. De zomerse talkshow zal onder andere een aantal rubrieken introduceren.

De familiezender komt tijdens de zomermaanden ook twee keer per avond met RTL Boulevard. De gehele zomer is de reguliere uitzending zoals gewoonlijk om 18:35 uur te zien. Om 23:00 uur is RTL Boulevard terug met een late uitzending vol entertainment, lifestyle, royalty, sport, crime en internethits.

RTL strijdt met live-televisie tegen On Demand-diensten. “Online en op actuele live tv zien we veel groeipotentieel. We geloven dat investeren in meer actuele tv loont, ondanks de kleinere kijkersgroep in de zomer. Daarmee luisteren we naar de wens van de tv-kijker”, zegt programmadirecteur Erland Galjaard.

Verder blijft RTL ook in de zomer op de maandagavond Helemaal Het Einde! uitzenden. De rest van de week komt RTL met herhalingen van onder andere Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Chantal Blijft Slapen. Linda de Mol sluit de zomer van RTL4 in augustus af met opvallende gasten in Linda’s Zomerweek.

RTL Summer Night is vanaf vanavond, iedere werkdag, om 21:30 uur te zien op RTL4.

Zet een wekker op RTL Summer Night op TVblik.nl/rtl-summer-night

Foto: RTL / Soenar Chamid