24-uurszender RTL Z pas vanaf half negen ‘s ochtends live

24-uurszender RTL Z pas vanaf half negen ‘s ochtends live

Geschreven door Daniël Schalk

De live nieuwsuitzendingen van de nieuwe 24-uurszender RTL Z zullen dagelijks pas om half negen ’s ochtends beginnen. Dat heeft Perry Feenstra, chef economie bij RTL Nieuws, in een interview met Villamedia laten weten. De live nieuwsuitzendingen beginnen even laat als nu het geval is op RTL7.

“Op televisie beginnen we pas ’s ochtends om half negen. Dan zitten de meeste mensen al op hun werk. Maar eerder lukt nu nog niet”, laat Feenstra weten. In de toekomst zou hij graag wel eerder beginnen. NPO 1 en RTL4 hebben nu al eerder een nieuwsuitzending dan RTL Z begint.

De nieuwe 24-uurszender wil zijn doelgroep overdag vooral bereiken via internet en in de avond via televisie. “Als RTL alleen televisie had willen opzetten, dan had ik het ze afgeraden”, zegt hij. Als de nieuwe tv-zender van RTL begint met uitzenden is de internet-afdeling nog niet helemaal klaar.

“De Apps zijn bij de start vrij basic en worden later uitgebreid met extra functionaliteiten”, aldus de chef. Overdag zal RTL Z puur nieuws brengen, maar s’ avonds zullen informatieve programma’s te zien zijn op de 24-uurszender. Van zes uur tot half negen ’s avonds zal Z Today te zien zijn.