RTL Live in najaar weer terug op RTL4

RTL Live in najaar weer terug op RTL4

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Live keert in het najaar weer terug met een nieuw seizoen, dat zei presentator Albert Verlinde vrijdagavond in de laatste aflevering van het eerste seizoen. RTL Live, de opvolger van De 5 Uur Show uit de jaren ’90, ging op 3 oktober 2016 van start op RTL4, maar was tot nu toe geen groot succes.

Met RTL Live kreeg het populaire vooravond-programma Tijd voor MAX van NPO 1 in het najaar van 2016 stevige concurrentie, maar bleef de baas op het vijf uur-tijdslot. RTL4 lijkt toch tevreden te zijn over de kijkcijfers, want RTL Live keert na de zomer gewoon weer terug op de familiezender.

Het eerste seizoen van RTL Live telde in totaal 170 afleveringen. Aan het einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen richtte Albert Verlinde zich tot de crew van RTL Live, om hen te bedanken voor hun inzet. Ook Koffietijd had vanmorgen haar laatste uitzending voor de zomerstop.

Albert Verlinde en Angela Groothuizen werden in augustus 2016 aangekondigd als het presentatieduo van RTL Live. Albert en Angela zouden het programma afwisselend presenteren, maar na drie maanden besloot Angela bij RTL Live te vertrekken. Quinty Trustfull heeft haar stokje overgenomen.

Bekijk RTL Live op TVblik.nl/rtl-live

Foto: RTL / Nick van Ormondt