Televisie- en radiozender stil op Dodenherdenking

Televisie- en radiozender stil op Dodenherdenking

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse televisie- en radiozenders zijn vanavond 2 minuten stil tijdens Nationale Dodenherdenking. Nederland 1 zendt vanavond vanaf 19:50 uur uit vanaf de Dam in Amsterdam waar Koning Willem-Alexander en koningin Maxima een krans zullen neerleggen op de Dam, ook Nederland 2 zendt hiervan een live verslag uit alleen die begint al om 18:45 uur, Nederland 3 begint met hetzelfde verslag om 19:50 uur.

RTL4 zendt vanaf 19:50 uur een live verslag uit van de Dodenherdenking vanaf de Waalsdorpervlakte. RTL5, RTL7 en RTL8 zenden ook de Dodenherdenking vanaf de Waalsdorpervlakte uit maar beginnen om 19:58 uur. SBS6 komt net als de NPO vanaf de Dam en begint om 19:50 uur met haar uitzending, Net5 en Veronica zenden ook de Dodenherdenking op de Dam uit maar beginnen om 19:55 uur.

De zenders van FOX zenden geen live verslag uit van de Dodenherdenking maar hebben haar eigen manier tijdens de twee minuten stilte, om 20:00 uur zenden FOX, National Geographic Channel, 24Kitchen, FOX Sports en FOXlife een filmpje uit met in beeld het gedicht van Nienke Woltmeijer.

Naast de Nederlandse tv-zenders zijn ook de radiozenders om 20:00 uur twee minuten stil. Barend en Wijnand besteden in hun radioshow op 3FM tot 20:00 uur aandacht aan Dodenherdenking en schakelen met NOS Op 3 verslaggever Bart-Jan Cune, die op de Dam in Amsterdam staat.