De Superkids zijn er weer klaar voor

De Superkids zijn er weer klaar voor

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond start bij RTL 4 het tweede seizoen van Superkids. In deze talentenjacht voor kinderen wordt gezocht naar kinderen met een super talent. De presentatie, is het als in het eerste seizoen, in handen van Wendy van Dijk en Johnny de Mol. Zij staan in iedere aflevering de jonge kandidaten in raad en daad bij.

Ook aan de jury is niets veranderd. Opnieuw nemen Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff plaats achter de jurydesk. Naast dit viertal zal er ook een publieksjury zijn. Samen beslissen zij welke deelnemer zich plaats voor de volgende ronde. In iedere aflevering zijn negen kandidaten te zien. Slechts vier hiervan mogen door naar de volgende ronde. 

In de eerste aflevering ziet de kijker de achtjarige Julia die piano speelt. Daarnaast zal de twaalfjarige Sendi een optreden geven met zijn saxofoon. Mathieu zal een nummer zingen uit een musical. Naast piano en saxofoon zal er nog een instrument bespeeld gaan worden. De veertienjarige Lisa zal op haar harp gaan spelen.

D'Junelle zal een optreden geven als Mary Poppins. Ook zal er een danser op het podium staan. Deze dansact zal verzorgt worden door Justin. Er is ook ruimte voor twee duo optredens. Zo zal de kijker Amine en Pascal zien turnen en zal de kijker Diedien en Britt zien schaatsen. De negende en laatste kandidaat zal Damian zijn. Hij zal wushukunsten laten zien.

Deze negen 'superkids' strijden tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde. Op vrijdagavond 15 oktober zal de grote finale van Superkids te zien zijn. De winnende act zal dan een studiebeurs ontvangen van maar liefst €25.000,-.

Superkids is vanaf vrijdagavond iedere week te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

Bekijk Superkids terug via TVblik.