Danseres Zoë wint Superkids 2015

Danseres Zoë wint Superkids 2015

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver: de grote finale van Superkids. In dit nieuwe RTL 4 programma gingen juryleden, Carlo Boszhard, Dinand Woesthoff, Angela Schijf en Tijl Beckand op zoek naar talentvolle kinderen. Iedereen met talent kon zich aanmelden.

Dit alles werd gepresenteerd door Johnny de Mol en Wendy van Dijk. Voordat een ''Superkid'' auditie kwam doen, gingen Johnny of Wendy op bezoek bij de kandidaat. Na vier voorrondes en twee halve finale's zijn de tien finalisten nu bekend.

Uit de eerste halve finale komen Elastic Fantastic, Isatu, Sophie, Sterre en Damian. Enzo, Kylie, Amelie, Zilver & Max en Zoë komen uit de tweede halve finale. Nu staan deze tien 'Superkids' in de grote finale en gaan met elkaar de strijd aan om de titel Superkid 2015. 

Deze tien Superkids kregen van de publieksjury en van de vakjury de meeste punten om een ronde door te komen. In de finale is dat niet anders. Opnieuw mogen de publieks en de vakjury hun punten geven. De winnaar van Superkids gaat naar huis met een geldbedrag van € 25.000,-.

Het is een spannende finale die tot op het laatste optreden spannend bleef. De groep Elastic Fantastic mocht als laatste optreden en werd derde. Met een eindstand van 191 punten verloor operazangeres Sterre haar derde plek. Met deze derde plek weten de meiden van Elastic Fantastic € 5.000,- te winnen.

Op de tweede plek is ijs-danseres Sophie geëindigd. Zij wist in de finale iets meer punten binnen te halen dan Elastic Fantastic. In totaal kreeg Sophie 194 punten en won daarmee een bedrag van € 10.000,-. Met maar twee punten verschil, wist danseres Zoë de titel van  Superkid 2015 op te eisen.

Met 196 punten is Zoë daarmee de eerste winnares van deze nieuwe talentenjacht van RTL 4. Niet alleen krijgt Zoë de titel van Superkid 2015, maar ook een mooi geldbedrag van  € 25.000,-. Met de finale op vrijdagavond is het eerste seizoen afgesloten.

Net na de uitreiking van de prijzen vertelde presentator Johnny de Mol dat er een tweede seizoen gaat komen. De kandidaten kunnen zich nu al aanmelden via de website van Superkids.

De herhaling van de finale van Superkids is zaterdagavond om 18.00 uur te zien bij RTL 8.

Bekijk Superkids terug via TV Blik.