Gordon en Wibi Soerjadi in jury Superkids

Gordon en Wibi Soerjadi in jury Superkids

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6-ster Gordon neemt samen met zangeres Maan, pianist Wibi Soerjadi en acteur Juvat Westendorp plaats in de jury van Superkids, dat net als It Takes 2 naar SBS6 verhuist. In vier auditieafleveringen strijden steeds acht talentvolle kinderen voor een plek in de finale.

De kandidaten worden elke week beoordeeld door de vakjury en een 100-koppig publieksvak. De drie talenten die aan het einde van de finale op de eerste, tweede en derde plek staan, krijgen de titel Superkid. Zij winnen respectievelijk een studiebeurs van 25.000, 10.000 en 5.000 euro.

Het tv-programma Superkids zet de spotlights op nieuw talent in de leeftijd van acht tot en met veertien jaar oud. De kinderen hebben maar een doel voor ogen: van hun passie een carrière maken. SBS6 is nog opzoek naar kandidaten, die zich kunnen aanmelden via de website van de commerciële familiezender.

De presentatie van Superkids blijft in handen van Johnny de Mol en Wendy van Dijk, die het programma bij RTL4 ook al samen presenteerde. Van Dijk maakt dit najaar met Superkids ook haar comeback bij SBS6, waarvandaan ze in 2006 overstapte naar RTL4. Daar presenteerde ze The voice of Holland.

Foto: RTL/William Rutten