RTL geeft vervolg aan groot aantal Talpa-producties

RTL geeft vervolg aan groot aantal Talpa-producties

Geschreven door Daniël Schalk

RTL geeft een vervolg aan een groot aantal producties van productiebedrijf Talpa. Zo krijgen Dance, Dance, Dance, De Wensboom, Superkids, The Big Picture en Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben een vervolg. Deze programma’s zijn in het voor- en najaar van 2016 weer te zien bij RTL4 en RTL5.

Dance, Dance, Dance is momenteel te zien op de zaterdagavond van RTL4. In het programma dansen bekende Nederlanders met een zelfgekozen danspartner op hoogstaand niveau de originele choreografie van diverse videoclips. Chantal Janzen en Jandino Asporaat presenteren de show.

De Wensboom trok afgelopen voorjaar wekelijks bijna 1,3 miljoen kijkers op RTL4. In De Wensboom vervult Johnny de Mol bijzondere wensen van kinderen voor anderen. Elke week overvalt Televizier Ster-genomineerden Johnny een basisschool in Nederland en neemt vervolgens de hele school over.

Het programma Superkids was het afgelopen voorjaar op de zaterdagavond van familiezender RTL4 te zien. Met wekelijks gemiddeld 1,5 miljoen kijkers mogen presentatoren Johnny de Mol en Wendy van Dijk in 2016 opnieuw opzoek naar kinderen met een gave waar je niet omheen kunt.

The Big Picture is een interactieve spelshow waarin studiokandidaten elke week kans maken op maar liefst één miljoen euro. Het programma wordt gepresenteerd door Robert ten Brink en is momenteel te zien op de zondagavond van RTL4. Robert trekt gemiddeld meer dan een miljoen kijkers.

Ook het RTL5-programma Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben krijgt een vervolg. In de tv-show strijden twee teams van vier vrienden, collega’s of familieleden onder leiding van Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder tegen elkaar in allerlei humoristische en gênante opdrachten.

Het team dat er in slaagt de opdracht te winnen, krijgt geld voor hun jackpot. Het verliezende team moet de show verlaten. Ze hebben nog één kans om in het spel te blijven door een extreem gênante of pijnlijke verliezersopdracht uit te voeren. Ook dit programma keert in 2016 terug op de buis.

De RTL4-programma’s Dance, Dance, Dance, De Wensboom, Superkids en The Big Picture en het RTL5-programma Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben worden allemaal geproduceerd door Talpa. Het is niet bekend of Talpa-productie Door het oog van de naald een vervolg krijgt op RTL4.