Wie wint de eerste editie van Superkids?

Wie wint de eerste editie van Superkids?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na vier auditieweken en twee halve finales, is het tijd voor de grote finale Op vrijdag 5 juni is de grote finale waarin de winnaar gekozen zal gaan worden. De jonge deelnemers van de talentenjacht Superkids trainden dagelijks uren achtereen om indruk te maken op de jury.

Van de twintig kandidaten die na de spannende eerste ronde doorgingen, bleven er in totaal tien deelnemers over. Johnny de Mol en Wendy van Dijk presenteren vrijdag de finale waarin de laatste tien Superkids het tegen elkaar opnemen. De winnaar krijgt € 25.000,- voor de verdere ontwikkeling van zijn of haar carrière.

Maar ook de zilveren en bronzen plek (tweede en derde) gaan niet met lege handen naar huis. Voor de tweede plek is er een bedrag van € 10.000,- en de derde plek krijgt € 5.000,-. In totaal gaan er tien Superkids nogmaals de strijd met elkaar aan, voor de grote hoofdprijs en titel van Superkids.  

De tien finalisten zijn allemaal even fanatiek en uniek. De Superkids die de strijd met elkaar aangaan zijn: turnster Isatu, violist Enzo, kunstschaatsster Kylie, zangeres Sterre, drummer Damian, balletdanseres Amelie, trampolinespringers Zilver & Max, kunstschaatsster Sophie, moderne dans/hiphopster Zoë en acrogym trio Elastic Fantastic.

Iedere finalist heeft er alles voor over om van zijn of haar passie een carrière te maken en ieder voor zich hebben zij inmiddels bewezen tot de allerbesten te behoren. Het is dan ook geen gemakkelijke taak voor de jury om tussen al dat talent één winnaar aan te wijzen.

Toch moeten, na de puntenverdeling van de 100-koppige jury, Dinand Woesthoff, Angela Schijf, Tijl Beckand en Carlo Boszhard het hoofd breken over wie de uiteindelijke winnaar of winnares wordt en bepalen wie het bedrag van € 25.000,- krijgt.

De finale van Superkids is vrijdag 5 juni om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Superkids terug via TV Blik.

Lees ook de recensie over Superkids.