Tim Douwsma weigerde presentatieklus Rad van Fortuin

Tim Douwsma weigerde presentatieklus Rad van Fortuin

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 heeft ook Tim Douwsma benaderd voor de presentatie van Rad van Fortuin, dat heeft zijn manager naar aanleiding van berichtgeving van Weekblad Weekend aan het AD laten weten. Tim Douwsma was gevlijd met de uitnodiging van producent Talpa, maar bedankte.

Tim acteert op dit moment in de RTL4-serie Nieuwe Tijden, is druk met de opnames van het SBS6-programma The Next Boy/Girl Band en gaat in oktober voor AVROTROS het programma The Next Musical Star presenteren. Hij had daarom geen tijd voor de tv-show Rad van Fortuin.

“Het ene programma moet niet onder het andere gaan lijden. Het past op dit moment gewoon niet in het profiel van Tim”, zegt de manager van het multitalent woensdag tegen het AD. Volgens Weekblad Weekend was alles al rond en moesten alleen de contracten nog getekend worden.

Een grote tegenslag voor de zender “Op het laatste moment trok Tim zich terug. Een flinke domper voor SBS6 en voor Talpa. Die moesten halsoverkop op zoek naar een vervanger, want ze hadden nog maar twee weken voordat de opnames zouden beginnen”, schreef Weekblad Weekend eerder.

Volgens het AD zit het anders in elkaar. Het dagblad schrijft dat er auditierondes werden gehouden en dat André Hazes jr. toen als beste uit de bus kwam. Naast Tim en André zouden ook Koos van Plateringen en Viktor Brand meegedaan hebben aan de auditieronde van het programma.

Rad van Fortuin is vanaf 22 augustus te zien op SBS6, met André Hazes jr. als presentator. In de jaren negentig was het programma een groot succes met Hans van der Togt als presentator en Leontine Borsato die de bordjes omdraaide. Haar rol wordt door wisselende mannen en vrouwen ingevuld.

Bekijk Rad van Fortuin op TVblik.nl/rad-van-fortuin