‘SBS6 brengt Rad van Fortuin terug op televisie’

‘SBS6 brengt Rad van Fortuin terug op televisie’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 brengt dit najaar het Rad van Fortuin terug op televisie, dat onthulde Albert Verlinde donderdag in RTL Boulevard. Volgens de entertainmentdeskundige test SBS6 momenteel verschillende presentatoren voor de moderne versie van het spelletje het Rad van Fortuin.

Het Rad van Fortuin zou in het najaar een plek krijgen in de vooravond, vermoedelijk om 20:00 uur. In 2012 probeerde de familiezender het ook al met spelletjes in de vooravond, alleen waren De Gemene Deler met Beau van Erven Dorens en The Price Is Right met Eddy Zoey geen succes.

Momenteel is Trauma Centrum om 20:00 uur te zien, daarvoor zendt de commerciële familiezender de real life soap Utopia uit. Als SBS6 het Rad van Fortuin nieuw leven in blaast en om 20:00 uur plaatst, moet het spelletje het opnemen tegen het NOS Journaal en Goede Tijden, Slechte Tijden.

Het Rad van Fortuin is gebaseerd op het Amerikaanse programma Wheel of Fortune, dat in 1975 begon. In Nederland begon het programma onder de naam het Rad van Fortuin in 1990 op RTL4. In 1998 trok toenmalig RTL4-programmadirecteur René Oosterman de stekker uit het programma.

Het programma van presentator Hans van der Togt leek in 2006 zijn comeback te maken op Talpa, maar uiteindelijk kwam dit er toch niet van. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van RTL4 keerde het Rad van Fortuin in 2009 tijdelijk terug op de buis met Carlo Boszhard als presentator.

Bekijk RTL Boulevard op TVblik.nl/rtl-boulevard