‘NPO 1 had talkshow moeten inlassen na Brexit’

‘NPO 1 had talkshow moeten inlassen na Brexit’

Geschreven door Daniël Schalk

Tv-recensent Angela de Jong van het Algemeen Dagblad vond het opmerkelijk dat NPO 1 vrijdag geen talkshow inlaste na het nieuws over de Brexit, dat zegt ze in het AD. NPO 1 zond vrijdagavond DWDD Summerschool en Muziekfeest op het Plein uit en besteedde geen aandacht aan de Brexit.

Volgens de recensent kregen NPO 1-kijkers vrijdag een ‘verwrongen beeld van de actualiteit’. “Terwijl de halve wereld in paniek is door de rebelse Engelsen en hun Brexit, botste de kijker op de belangrijkste publieke zender keihard op het bordje 'Wegens vakantie gesloten'”, zegt Angela.

Ze snapt dan ook niet waarom er geen talkshow werd ingelast. “Ik had verwacht dat de hoge heren bij gebrek aan De Wereld Draait Door, Pauw of Jinek de programmering zouden omgooien voor een ingelaste talkshow. Als je het bij een Brexit niet doet, wanneer dan wel?”, vervolgt de recensent.

RTL4 gooide voor een extra half uurtje RTL Late Night wel de programmering om. “Humberto snapte dat en liet zijn eerder opgenomen Coldplay-special vooraf gaan door een live-interview met minister Dijsselbloem.” RTL Late Night zou door de Coldplay-special eigenlijk ook de Brexit niet bespreken.

Er is de laatste tijd veel kritiek op het besluit van de NPO om al zo vroeg te stoppen met De Wereld Draait Door en Pauw. De talkshows van de Publieke Omroep zijn door de NPO-bazen maar liefst drie maanden op vakantie gestuurd. Zelf politiek Den Haag reageert verbaast op de lange zomerstop.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night