RTL Late Night met extra lange uitzending

RTL Late Night met extra lange uitzending

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL Late Night komt vanavond met een extra lange uitzending. Het eerste half uur van het praatprogramma bespreekt Humberto Tan de actuele ontwikkelingen en de gevolgen van de Brexit. Aansluitend wordt op RTL4 de RTLLN-special met de Britse band Coldplay uitgezonden.

Het leek er in eerste instantie op dat RTL Late Night de uitslag van het Brexit-referendum aan zich voorbij zou laten gaan, vanwege de Coldplay-special. Talkshowhost Humberto bespreekt vanavond een half uur lang de Brexit, aansluitend wordt de special met Coldplay uitgezonden.

Vanaf 23:00 uur staat de uitzending een uur lang in het teken van de Britse band. In gesprek met Humberto onthult de leadzanger van de band, Chris Martin, dat hij op 13-jarige leeftijd voor de éérste keer met een meisje zoende, een Nederlandse. “Ze was mijn eerste liefde”, vertelt hij.

Daarnaast vertellen ze over hun aanhoudende verbazing rondom het succes dat ze hebben sinds hun eerste single ‘Yellow’ en over de samenwerking met Beyonce en Avicii. Niet alleen het eerste half uur komt de Brexit ter sprake, Humberto bespreekt ook met Coldplay het Britse referendum.

Ze vertellen dat ze graag in Nederland zijn. Zelfs zo graag dat als het zou komen tot een Brexit, Chris Martin zou verhuizen naar Amsterdam en leadgitarist Jonny Beckland naar Rotterdam. Ook reageert leadzanger Chris Martin op de vraag of A Head Full Of Dreams mogelijk hun laatste album is.

Coldplay gaf donderdag haar eerste concert en vrijdag staan ze voor de tweede keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Het is de eerste keer dat Coldplay een interview geeft in een Nederlandse talkshow. Het Coldplay-special is al eerder opgenomen en dus niet zoals het eerste half uur live.

RTL Late Night is vanavond van 22:30 uur tot 00:00 uur te zien op RTL4.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night