'SBS6 stopt met Utopia'

'SBS6 stopt met Utopia'

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 stopt dit najaar met de real life soap Utopia, dat gerucht verspreidde Albert Verlinde vrijdagavond in RTL Boulevard. Utopia verliest de laatste tijd steeds meer kijkers en daarom zou de familiezender besluiten om de stekker uit de dure productie van John de Mol te trekken.

Volgens Verlinde is de uitzendplek van Utopia een mooi tijdstip voor Lingo. “Er zijn op dit moment geruchten dat Utopia zou gaan stoppen in het najaar, dus dan kan het misschien op die plek komen”, aldus de entertainmentdeskundige van RTL4, die ervan overtuigt is dat Lingo terugkeert.

Donderdagavond werd bekend dat Lingo-presentatrice Lucille Werner de overstap maakt van AVROTROS naar SBS6 en dat zou zomaar kunnen betekenen dat Lingo na twee jaar afwezigheid terugkeert op televisie. Het spelletjesprogramma verdween in oktober 2014 bij de Publieke Omroep.

Utopia ging op 31 december 2013 van start. Een groep van vijftien mensen gaven hun huidige leven op om samen een compleet nieuw bestaan op te bouwen. In eerste instantie was het plan om het experiment een jaar te laten duren, maar vanwege het succes is het programma nog steeds op de buis.

Bekijk Utopia op TVblik.nl/Utopia