SBS ontkent einde Utopia

SBS ontkent einde Utopia

Geschreven door Daniël Schalk

SBS ontkent de geruchten dat zij de stekker uit de real life soap Utopia trekken. Albert Verlinde verspreidde dat gerucht vrijdagavond in RTL Boulevard. Volgens de entertainmentdeskundige stopt familiezender SBS6 dit najaar met de real life soap en komt Lingo op de plaats van Utopia.

Een woordvoerder van SBS Broadcasting, het moederbedrijf van onder meer SBS6, laat aan Showbizznetwork.nl weten dat de geruchten niet kloppen. Het einde van Utopia zou verklaarbaar zijn, omdat de familiezender de kijkcijfers van de real life soap de laatste tijd ziet teruglopen.

Verlinde vindt de uitzendplek van Utopia een mooi tijdstip voor Lingo “Er zijn op dit moment geruchten dat Utopia zou gaan stoppen in het najaar, dus dan kan het misschien op die plek komen”, aldus Albert. Het is overigens nog helemaal niet bekend of Lingo überhaupt terugkeert op televisie.

Donderdagavond werd bekend dat Lingo-presentatrice Lucille Werner de overstap maakt van AVROTROS naar SBS6. Er gingen al langer geruchten dat Werner voor SBS6 aan de slag zou gaan. Ook zou SBS6 het spelletjesprogramma Lingo nieuw leven in willen blazen, maar dat is nog niet bekend.

Lingo verdween in oktober 2014 bij de Publieke Omroep. Volgens Lucille wordt er nog gesproken over de terugkeer van het spelletjesprogramma. Utopia ging op 31 december 2013 van start. In eerste instantie zou het experiment een jaar duren, maar vanwege het succes is Utopia nog steeds op de buis.

Lees ook: '‘SBS6 stopt met Utopia’'

Bekijk Utopia op TVblik.nl/Utopia