SBS6 stopt definitief met Utopia

SBS6 stopt definitief met Utopia

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 stopt aan het eind van dit jaar definitief met het realityprogramma Utopia. Na zes jaar en 1554 afleveringen stopt het spraakmakende SBS6-programma Utopia aan het eind van dit jaar. De huidige 15 inwoners van het reality-programma hebben het nieuws vanochtend gehoord. Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden.

In de finale verlaat één inwoner Utopia als grote winnaar. Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start.

Het oorspronkelijke plan was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren, op een verlaten terrein bij Laren. Wegens succes werd het programma steeds met een jaar verlengd, tot het in mei 2018 niet langer mogelijk was om het Utopia-terrein te huren. Daarom is op een nabij gelegen leeg stuk grond Utopia 2 gestart. 

SBS6 heeft besloten te stoppen met het programma omdat het niet past bij de nieuwe koers. "Omdat SBS6 een nieuwe fase ingaat, maakt Utopia plaats ", schrijft de zender in het persbericht. Utopia maakt plaats voor andere mooie verrassende programma's. Later dit jaar wordt bekendgemaakt welke programma. Dit jaar kijken er dagelijks gemiddeld 417.000 mensen naar Utopia. De realityreeks is naast de uitzending op tv ook 24/7 online te volgen.

Utopia is vanaf 26 augustus elke werkdag om 18.00 uur te zien op SBS6. Je kunt Utopia terugkijken via Gids.tv.

Foto: TalpaTV